Αρκετά είναι τα ερωτήματα για τα αίτια του δυστυχήματος στη Βενετία, με το λεωφορείο που έκανε βουτιά από μεγάλο ύψος, παρασύροντας στον θάνατο 21 επιβάτες.

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει τις τελευταίες στιγμές της πορείας του λεωφορείου, που δεν φαίνεται να έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Μετά την πτώση το λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ο Massimo Fiorese, διευθύνων σύμβουλος της La Linea Spa, της εταιρείας που διαχειριζόταν το λεωφορείο που έπεσε από την αερογέφυρα στο Μέστρε, μίλησε στη LaPresse και αναφερόμενος στον 40χρονο οδηγό Αλμπέρτο Ριζότο είπε ότι ήταν έμπειρος και συνεργαζόταν με την εταιρεία τα τελευταία 9 χρόνια. Στο λεωφορείο σύμφωνα με τον ίδιο επέβαιναν 35-36 άτομα, με τη μέγιστη χωρητικότητα να είναι οι 90 επιβάτες.

«Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη»

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα. «Κανείς δεν ξέρει ακόμα τι ακριβώς συνέβη, αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπήρχε σταθερή κάμερα στην αερογέφυρα. Από ό,τι έχω δει από τις εικόνες βλέπεις το λεωφορείο να έρχεται με λιγότερο από 50 χλμ/ώρα, βλέπεις τα φώτα στοπ να ανάβουν, οπότε θα έπρεπε να είχε φρενάρει. Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε ότι το όχημα ακουμπάει στο προστατευτικό κιγκλίδωμα, ανατρέπεται και πέφτει» λέει ο Fiorese.

Το λεωφορείο ήταν ενός έτους και ζύγιζε περίπου 13 τόνους. «Απ’ όσο γνωρίζουμε το μαύρο κουτί έχει παραδοθεί στις Αρχές» είπε ο διευθύνων σύμβουλος.