Σε κατάσταση πένθους κήρυξε τη Βενετία ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουγκνάρο μετά την πτώση λεωφορείου που οδήγησε στον θάνατο 21 επιβάτες και τραυμάτισε 18, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το δυστύχημα με το λεωφορείο έγινε στο Μέστρε της Ιταλίας, ακριβώς απέναντι από τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, όπου οι πυροσβέστες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα προσπαθώντας να ανασύρουν πτώματα και να κατασβέσουν τις φλόγες. Το λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από την οδογέφυρα.

Το λεωφορείο μετέφερε ξένους τουρίστες, μεταξύ των οποίων και Ουκρανούς, σύμφωνα με αξιωματούχο της Βενετίας, όταν την ώρα που κατευθυνόταν σε ένα κάμπινγκ κοντά στην κοινότητα Μαργκέρα έπεσε από υπερυψωμένο δρόμο και τυλίχτηκε στις φλόγες, σύμφωνα με το Associated Press. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία της περιοχής.

«Οι άνθρωποι στο λεωφορείο βρέθηκαν περικυκλωμένοι από τις φλόγες» δήλωσε ο Μάουρο Λουόνγκο, διοικητής της ομάδας πυροσβεστών της Βενετίας. «Η σκηνή που αντικρίσαμε ήταν τρομερή. Χρειάστηκε περίπου μία ώρα για να ανασύρουμε ορισμένα από τα πτώματα» ανέφερε.

Ο δήμαρχος της Βενετίας  έγραψε στο Twitter ότι η σκηνή του δυστυχήματος ήταν αποκαλυπτική και κήρυξε την πόλη σε κατάσταση πένθους.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βένετο, Λούκα Ζάια, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση RAI ότι τα αίτια του δυστυχήματος είναι ακόμη αδιευκρίνιστα. «Πρόκειται για μια σημαντική τραγωδία, αλλά είναι δύσκολο να καταλάβουμε πώς συνέβη. Το λεωφορείο ήταν καινούργιο και ηλεκτρικό και ο συγκεκριμένος δρόμος δεν ήταν ιδιαίτερα προβληματικός» επισήμανε.

Το 2017 16 άτομα σε λεωφορείο που μετέφερε Ούγγρους φοιτητές έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα κοντά στη βόρεια πόλη Βερόνα. Το 2013 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα από τα χειρότερα τροχαία δυστυχήματα στην Ιταλία, όταν ένα λεωφορείο έπεσε από μια οδογέφυρα κοντά στη νότια πόλη Αβελίνο.