Ογδόντα (δεν το λες και μικρό αριθμό) αστυνομικοί που είχε στην προσωπική του ασφάλεια ο Πρωθυπουργός επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους, ή στο «πεδίο», όπως τώρα επίσημα ονομάζουν τους μάχιμους, αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης και αναρωτιέται:

Δηλαδή εάν επέστρεψαν 80, πόσοι έμειναν στον Πρωθυπουργό; Πόσους αστυνομικούς έχουν οι άλλοι αρχηγοί των κομμάτων; Πόσοι από αυτούς επέστρεψαν τους άνδρες της ασφάλειάς τους για να μετακινηθούν σε μάχιμες μονάδες στο «πεδίο»; Γιατί μην νομίζετε ότι είναι εύκολη υπόθεση για όσους έχουν συνηθίσει να έχουν εδώ και χρόνια ασφάλεια, να κυκλοφορούν στους δρόμους συνοδευόμενοι με ένοπλους αστυνομικούς και τώρα θα πρέπει να τους αποχωριστούν. Τι είδους αίγλη θα αφήσουν πίσω τους;

Η αποδέσμευση 2.500 χιλιάδων αστυνομικών

Αλλά το θέμα της αποδέσμευσης 2.500 αστυνομικών (όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από την ΔΕΘ) είναι πολύ δύσκολο,  όπως εξήγησε και ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Οικονόμου και οι πιέσεις που ασκούνται πολλές όχι μόνον από τους πολιτικούς αλλά γενικότερα από τους περίπου 6.000 κινούμενους (ανθρώπους) και ακίνητους (δημόσια κτίρια, πρεσβείες ) «στόχους», αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης και καταλήγει:

Και κάτι ακόμα: Και ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να επιστρέφει αστυνομικούς από την προσωπική του φρουρά. Ως πρώην πρωθυπουργός δικαιούται φρουράς. Αλλά και ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε προσωπική φρουρά. Και θα του δοθεί, αφού ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την δικαιούται από τον νόμο.