Με σκούρο κουστούμι και γραβάτα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ήταν αναμενόμενο η παρουσία του να προσελκύσει το ενδιαφέρον δημοσιογράφων αλλά και βουλευτών που είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά τον πολιτικό σταρ των ημερών.

Ο κ. Κασσελάκης παραβρέθηκε στην συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των ΟΤΑ για να παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου.

Ως μη εκλεγμένος κάθισε στα έδρανα των κρατικών αξιωματούχων που βρίσκονται πλάι από το βήμα της Βουλής, σχετικά αμήχανος και χωρίς να έχει ενημερωθεί από τους συνεργάτες του ότι δεν είθισται οι επισκέπτες είτε από τα συγκεκριμένα έδρανα είτε από τα θεωρεία, να χειροκροτούν.

Το χειροκρότημα και η αιχμές Πλεύρη

Εξ ου και το πικρόχολο σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Θάνου Πλεύρη που φώναξε όταν αποχώρησε από την αίθουσα ο κ. Κασσελάκης: «Χειροκροτητής πρόεδρος για πρώτη φορά…», προκαλώντας αντιδράσεις από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του κόμματος παρακολούθησε την ημίωρη ομιλία του κ. Φάμελλου επικροτώντας πολλές αναφορές του κουνώντας το κεφάλι, ή με συγκρατημένα χαμόγελα και ενίοτε χειροκροτώντας μαζί με τους βουλευτές του, ενώ μόλις ολοκληρώθηκε η ομιλία αποχώρησε από την αίθουσα.

Οταν ο Βορίδης αποκάλεσε τον Κασσελάκη… Φαμελλάκη

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης για να απαντήσει στην κριτική Φάμελλου, δεν απέφυγε το αιχμηρό σχόλιο: «Ελπίζω η πρώτη παρουσία σε ρόλο ακροατή για τον …κ. Φαμελλάκη, συγγνώμη Κασσελάκη, να μην ήταν απογοητευτική…», είπε προκαλώντας την αποδοκιμασία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρουσία του νέου προέδρου ενεργοποίησε την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Έτσι ήταν πολλοί οι βουλευτές που βρέθηκαν στην αίθουσα, στην συντριπτική πλειοψηφία τους του κλίματος Κασσελάκη.

Μόνος, πίσω από τα έδρανα των Σπαρτιατών, παρακολούθησε την ομιλία του κ. Φάμελλου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Για την πρόθεση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθήσει από τα έδρανα των κρατικών αξιωματούχων την συνεδρίαση, ενημερώθηκε προηγουμένως το Προεδρείο της Βουλής προκειμένου να δώσει την σχετική άδεια.