Σε επικοινωνιακό «ελιγμό», προκειμένου να περάσει στην αντεπίθεση επιχειρεί στο τελευταίο βίντεο του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή το «γλωσσικό ολίσθημά» του περί κρατιδίου στα Κατεχόμενα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια προσπάθεια αποδόμησης στα όσα ακούστηκαν αναφορικά με το επίπεδο γνώσεών του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, στρέφει τα βέλη του και προς τους «συντρόφους» του στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι τέλειος σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου».

Μάλιστα, κάνει έμμεση αναφορά και κατά της «Ομπρέλας» του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει στο πλευρό του, «κανέναν βουλευτή, που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική. Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή που να πιστεύει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων».

Ο ίδιος μάλιστα τονίζει πως χρειάζεται ακόμα δουλειά στα ελληνικά αναφέροντας στη συνέχεια ότι πατάει στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική και στα εθνικά μας θέματα.

Στο νέο βίντεο ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει:

Απαντάω σε ό,τι χειρότερο γράφτηκε μετά το λεκτικό μου ατόπημα. Όλα εδώ. Μπροστά σας, αδιαμεσολάβητα:

«Δεν φταίει που δεν ξέρει καλά ελληνικά, είναι άσχετος»

Έχω πολλές φορές αρθρογραφήσει στον αμερικανικό Τύπο για τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια. Δυστυχώς στα αγγλικά η σχετική ορολογία είναι εντελώς διαφορετική. Δεν είμαι τέλειος, σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου.

«Πώς θα πάει να μας εκπροσωπήσει διεθνώς;»

Στα αγγλικά, είναι η απάντηση. Μέχρι να γίνουν τα ελληνικά μου όπως τα αγγλικά μου, στα αγγλικά. Λέτε να μην τα μιλάνε στο εξωτερικό;

«Να μας πει τι πρεσβεύει στην εξωτερική πολιτική»

Τις θέσεις μίας πατριωτικής σύγχρονης Αριστεράς, με την παρακαταθήκη που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απέναντι σε κάθε απειλή. Διάλογος με τους γείτονες, μόνο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές: -όχι αποστρατιωτικοποίηση των νησιών -όχι συνεκμετάλλευση πριν οριοθετηθεί η ΑΟΖ -όχι απεμπόληση του κυριαρχικού μας δικαιώματος για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

«Αποκάλυψε την ατζέντα του, δεν είναι πατριώτης»

Αποκάλυψα ότι… στα ελληνικά θέλω δουλειά. Εγώ πατάω στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική και στα εθνικά μας θέματα. Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή, που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική. Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή που να πιστεύει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων. Τα μαθήματα περί πατριωτισμού αλλού, όχι σ’ εμένα.