Για το γλωσσικό «ολίσθημα» του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και για το αν υπάρχει κάποιο φαβορί ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή (24/9), μίλησε ο πολιτικός αναλυτής Άγγελος Σεριάτος.

«Παρά το μομέντουμ του κ. Κασσελάκη, κατά την άποψή μου δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο ίδιος συνέχισε τονίζοντας: «Μάλιστα, αν κανείς αθροίσει πλέον τους ψηφοφόρους των δύο πλευρών στη βάση δημοσίων, άμεσων ή έμμεσων στηρίξεων, θα αντιληφθεί ότι πρόκειται για μία κατάσταση σχετικά οριακή, περίπου 53 – 47%, υπέρ του κ. Κασσελάκη».

«Σε σχέση με το αποτέλεσμα και αν μπορεί να υπάρχει έκπληξη, θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη την εξίσωση και το στοιχείο, ότι πλέον έχουμε και μέλη του κόμματος που δεν ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή και θα προσέλθουν», τόνισε ο Άγγελος Σεριάτος.

Για το ολίσθημα Κασσελάκη περί «κρατιδίου» για τα Κατεχόμενα και κατά πόσο μπορεί να στοιχίσει στην εκλογή του ο πολιτικός αναλυτής υπογράμμισε: «Εκτιμώ πως παρά την επικοινωνιακά βέλτιστη διαχείριση από την πλευρά του κ. Κασσελάκη περί γλωσσικού ουσιαστικά συστήματος, δείχνει να επηρέασε μια μικρή μερίδα εκλογέων. Μοιάζει να προκάλεσε μια αίσθηση ανασφάλειας σε εκλογείς, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς με κριτική ματιά, ως μια ελπίδα αναγέννησης του κόμματος που με βάση την παρούσα αριθμητική μπορεί να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, στήριξε χλιαρά τον κ. Κασελάκη στον πρώτο γύρο και ενδεχομένως πλέον να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Και ξαναλέω ότι θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη ότι σε τέτοιες μικρής κλίμακας, γιατί μιλάμε για σχετικά μικρή δεξαμενή ψηφοφόρων, οποιαδήποτε μετατόπιση έστω και λίγων χιλιάδων ψηφοφόρων μπορεί να αλλάξει εντελώς το σκηνικό».

Για την στάση της Έφης Αχτιόγλου

«Με ό,τι δεδομένα έχουμε στη διάθεση μας στο δρόμο προς τη δεύτερη Κυριακή, η κυρία Αχτσιόγλου έχει πολύ πιο συμπαγές ακροατήριο λόγω της προσλαμβανόμενης ιδεολογικής πολιτικής απόστασης από τον κύριο Κασσελάκη. Νομίζω ότι οποιοδήποτε ρίσκο παίρνει έχει χαμηλή πιθανότητα να οδηγήσει σε δική της αποσυσπείρωση. Νομίζω ότι προσπαθεί να αποδομήσει όψεις του προφίλ του κυρίου Κασελάκη με σχετικά μικρό ρίσκο, ακριβώς λόγω του συμπαγούς του δικού της πλέον ακροατηρίου και προσπαθεί έτσι να μετατοπίσει την εστίαση των εκλογέων από την αναμφισβήτητη λάμψη του κυρίου Κασελάκη στην ουσία της πολιτικής», ανέφερε ο κ. Σεριάτος.