Για το λάθος του Στέφανου Κασσελάκη να αποκαλέσει «κρατίδιο» το ψευδοκράτος, μίλησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Άμυνας και ναύαρχος εν αποστρατεία στο MEGA.

Ο κ. Αποστολάκης ανέφερε πως τα θέματα αυτά «κανείς δεν τα γνωρίζει πριν να εμπλακεί», ενώ συμπλήρωσε πως «και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κι ο οποιαδήποτε, όταν ξεκίνησαν την πορεία τους δεν τα γνώριζαν τα θέματα στον βαθμό που πρέπει».

«Όσο και να τα γνωρίζει κάποιος τα θέματα αυτά ο ειδικός δίπλα του θα πρέπει να υπάρχει. Οι θέσεις για τα ελληνοτουρκικά είναι αυτές που είπε ο Σωκράτης Φάμελλος στην κοινοβουλευτική ομάδα, οι οποίες είναι οι εκπεφρασμένες ελληνικές θέσεις για τα ελληνοτουρκικά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Είναι άδικο αυτή την στιγμή να κάνουμε κόντρα γνώσεων»

Στην συνέχεια ο Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι είναι ένας άνθρωπος που μαθαίνει γρήγορα κι αν γίνει πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτά που θα πρέπει να γνωρίζει θα τα μάθει.

«Νομίζω όμως ότι είναι άδικο σε αυτή την στιγμή να κάνουμε κόντρα γνώσεων. Γενικά όλοι ξέρουμε τα θέματα γύρω από τα ελληνοτουρκικά, γιατί παρακολουθούμε τις ειδήσεις».

«Δεν μπορεί να μην υπάρχει στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα»

Ο κ. Αποστολάκης σχολίασε και τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη για την στρατιωτική θητεία.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης χθες το βράδυ μίλησε για κοινωνική θητεία. Το μεγαλύτερο μέρος του στρατού αποτελείται από μόνιμους και είναι ήδη επαγγελματικός. Από ότι καταλαβαίνω κι έχουμε συζητήσει θέλει η θητεία θέλει να είναι αποδοτική και για τους στρατεύσιμους κα για τη χώρα. Πάνω σε αυτή την σκέψη έχει πει αυτά που έχει πει. Είναι σίγουρο όμως, και να το ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπορεί να μην υπάρχει στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα. Μιλάμε για καλύτερη αξιοποίηση της θητείας».

«Οι άνθρωποι που γνώρισαν τον Στέφανο είδαν μία ελπίδα»

Ειδικά για την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Άμυνας: «Μέχρι πριν την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη το ενδιαφέρον για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποτονικό. Αλλά με το που εμφανίζεται ο Κασσελάκης το ενδιαφέρον έφτασε στην κορυφή με κατάληξη στις εκλογές να ψηφίζουν 150 χιλιάδες μέλη. Αυτό δείχνει καταρχήν ότι ο κόσμος έχει ενδιαφέρον και δείχνει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που γνώρισαν τον Στέφανο είδαν μία ελπίδα ότι κάτι καινούργιο έρχεται».

Στην κριτική που ασκείται ότι σε περίπτωση νίκης του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία ότι στερείται του δικαιώματος της παρουσίας εντός της Βουλής σημείωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης: «Μόλις γίνουν οι εκλογές του κόμματος και δούμε ποιος θα είναι ο αρχηγός κι αυτό το θέμα θα επιλυθεί. Λύσεις υπάρχουν, το ιδανικό θα ήταν να είναι κοινοβουλευτικός».

«Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αξιώσει ξανά την διακυβέρνηση της χώρας»

Ενώ για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Αυτό που θέλουμε αυτή την στιγμή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα να αποκτήσει ταυτότητα και να αντέξει το βάρος των προσδοκιών της κοινωνίας. Ο στόχος του κόμματος είναι να μπορεί να αξιώσει ξανά την διακυβέρνηση της χώρας».