Στη διάρκεια βίντεο που ανήρτησε, απαντώντας στην Έφη Αχτσιόγλου για την έλλειψη προτάσεων και στρατηγικού σχεδίου, ο Στέφανος Κασσελάκης ενέταξε μήνυμα που -υποστηρίζει πως- της είχε στείλει στις 11 Ιουλίου με κατευθυντήριες γραμμές πάνω στην οποία θα ήθελε να συζητήσουν εκτενώς. Ήταν κι αυτό άλλο ένα επεισόδιο στη μεταξύ τους ανταλλαγή πυρών ως συνέχεια αυτών για το ψευδοκράτος στην Κύπρο.

«Όπως υποσχέθηκα», έγραφε αρχικά ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην βουλεύτρια αρκετές εβδομάδες πριν ενημερώσει για την τελεσίδικη πρόθεσή του να συμμετάσχει στην εσωτερική μάχη για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, υπονοώντας πως οι δυο τους είχαν ήδη μιλήσει νωρίτερα.

Από την πλευρά της η κα. Αχτσιόγλου θα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της μια ημέρα αργότερα (12/7).

Στο ίδιο μήνυμα που εμφάνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, απολογούταν για το γεγονός πως είχε γράψει τις «ιδέες» του στα αγγλικά, περιμένοντας την απόκριση της νυν αντιπάλου του στον β’ γύρο προκειμένου «με χαρά να τις αναλύσουμε ως προς την πλατφόρμα σου όπως επιθυμείς».

Σύμφωνα με 35χρονο εφοπλιστή είχαν προταθεί στην Έφη Αχτσιόγλου:

  • Απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος για τους μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
  • Σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που δημιουργούν στους εργαζομένους επιλογές απόκτησης μετοχών και για εταιρείες που μετακομίζουν εκτός Αθήνας.
  • Δραστικές μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα: προθεσμία τριών ετών για την έκδοση αποφάσεων σε εμπορικές διαφορές, δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπροσώπησης από δικηγόρο, απαίτηση όλες οι υποθέσεις υπεξαίρεσης δημόσιων πόρων να εκδικάζονται στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο εντός τριετίας, ενόσω όλα αυτά υπό την πλήρη στελέχωση.
  • Διαχωρισμός της ηγεσίας του Ανώτατου Δικαστηρίου από τον κοινοβουλευτικό διορισμό ή αντιθέτως την καθιέρωση μιας πολύ μεγαλύτερης υπερπλειοψηφίας.
  • Υποχρέωση πλήρους αποκάλυψης όλων των δανείων βουλευτών και υπουργών: όχι μόνο του ονομαστικού ποσού, αλλά όλων των όρων, αναχρηματοδοτήσεων κ.λ.π.
  • Διακοπή του συστήματος των πολιτικών διορισμών στη διοίκηση των νοσοκομείων και αντικατάσταση με ένα διπλό σύστημα διοίκησης μεταξύ της εκλεγμένης από το προσωπικό ηγεσίας και των εξωτερικών εμπειρογνωμόνων της διοίκησης των νοσοκομείων.
  • Υλοποίηση διαφάνειας σε πραγματικό χρόνο…