Άσχημα τα νέα για τους Twitterάδες καθώς το Χ αναμένεται να χρεώνει όσους θέλουν στο εξής να «τιτιβίζουν». Αυτό έκανε γνωστό ο Έλον Μασκ κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η πλατφόρμα προχωράει σε μια μικρή μηνιαία συνδρομή για τη χρήση του Χ» είπε ο Μασκ, διευκρινίζοντας ότι στόχος είναι να αντιμετωπιστεί ο «τεράστιος στρατός των bots», των γνωστών διαδικτυακών ρομπότ που εκτελούν αυτοματοποιημένες εργασίες στο διαδίκτυο.

Παρόλα αυτά το αφεντικό των Tesla και SpaceX δεν είπε πόσο θα πληρώνουν στο εξής οι συνδρομητές, ούτε αν θα έχουν διαθέσιμες παραπάνω υπηρεσίες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει ο Indepedent ο Μασκ δήλωσε ότι το X έχει σήμερα 550 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες που κάνουν 100-200 εκατομμύρια «τιτιβίσματα» την ημέρα. Όπως είπε η συνδρομή θα δυσκόλευε τη δημιουργία λογαριασμών από τα bot, καθώς κάθε bot θα χρειαζόταν μια νέα πιστωτική κάρτα για να εγγραφεί στην πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα έχει ιστορικά δυσκολευτεί να περιορίσει τη δραστηριότητα των bots, με τον πρώην επικεφαλής ασφαλείας της εταιρείας Peiter Zatko να δηλώνει πέρσι στο αμερικανικό Κογκρέσο ότι το Twitter δεν γνωρίζει καν πόσοι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί υπάρχουν στον ιστότοπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μάσκ λέει ότι το αναβαπτισμένο X σχεδιάζει να εισαγάγει μια νέα «χαμηλότερη τιμολόγηση» από την μηνιαία χρέωση των 8 δολαρίων που χρεώνει σήμερα στους συνδρομητές της premium υπηρεσίας Blue.