Τον τελευταίο καιρό η χώρα μας, πέρα από τα πρωτόγνωρα πράγματα που έζησε εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις και στην πολιτική σκηνή.

Το φαινόμενο Στέφανος Κασσελάκης έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία και τάραξε τα νερά των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα.

Την στιγμή που η Έφη Αχτσιόγλου έμοιαζε το πρόσωπο που «έπαιζε» μόνο του μεταξύ των υπόλοιπων 3 υποψηφίων, και η οποία θα αναλάμβανε να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη μέρα μετά την συντριπτική ήττα των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Όμως, λίγο πριν το τέλος του Αυγούστου, στις 29 του μηνός, με ένα βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 35χρονος εξ Αμερικής ορμώμενος Κασσελάκης μπήκε σφήνα στους «μνηστήρες» για τον Προεδρικό θώκο της Κουμουνδούρου και κατάφερε κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο. Να διεκδικεί την Προεδρία με αξιώσεις.

«Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε το πρώτο του βίντεο για την διεκδίκηση της θέσης του Τσίπρα. «Η υποψηφιότητά μου είναι ριζοσπαστική. Όπως και η ζωή μου.Θέλετε να βάλετε απέναντι στον κληρονόμο Μητσοτάκη ένα άτομο αυτοδημιούργητο;», είπε μεταξύ άλλων.

Το όνομά του έμεινε για πολλές μέρες στα trends των Social Media. Οι αποδόσεις του στις στοιχηματικές έπεσαν και άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα εκείνες της Έφης Αχτσιόγλου. Με δηλώσεις του προκαλούσε τον σχολιασμό. Απέκτησε φανατικούς υποστηρικτές αλλά και φανατικούς πολέμιους. Και αυτό εντάσσεται στην μυστική του συνταγή καθώς δεν περνούσε αδιάφορος ή χλιαρός, όπως οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση είπε ότι «είμαι κουζουλός, θα λέω τα πράγματα ντρέτα», ενώ στην πιο πρόσφατη τα έβαλε με δικαστικούς και δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι «γουστάρει» να «ξεδοντιάσει» δικαστικούς και δημοσιογράφους.

Ταξίδεψε στη Μακρόνησο, δημιουργώντας τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματος, με στελέχη να κάνουν λόγο ακόμα και για διάσπαση, αν και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι «αν κερδίσω, θα έχω για όλα τα στελέχη ανοιχτή καρδιά».

Κατάφερε, βέβαια, να δώσει σφυγμό σε ένα κόμμα που αργοπέθαινε μετά το 17% των εκλογών. Αποκορύφωμα, η μεγάλη προσέλευση των πολιτών και ο μεγάλος αριθμός εγγραφής νέων μελών που ούτε η ίδια η Κουμουνδούρου περίμενε. Σχεδόν 150.000 πολίτες ψήφισαν ενώ από αυτούς 40.000 είναι νέα μέλη.

Συσπείρωσε τους ψηφοφόρους του κόμματος χωρίς να βρίσκεται σε αυτό ούτε ένα χρόνο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε από την Αμερική και άλωσε τον ΣΥΡΙΖΑ και όντως έχει κάτι να πει: Πήρα προβάδισμα και εντυπώσεις.