Η ατζέντα της ημέρας: Δραματική η κατάσταση στη Θεσσαλία – Αναβάλλονται οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Οι εξελίξεις στην τραγωδία του Πειραιά

Σε μια απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με το νερό να έχει φτάσει στις στέγες των σπιτιών. Υπό αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης ανέβαλε την ομιλία του στη ΔΕΘ, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ μετέθεσε τις εσωκομματικές εκλογές.

1

Δραματική η κατάσταση στη Θεσσαλία

2

Οι εξελίξεις στην τραγωδία του Πειραιά

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Μετατίθεται η παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

  • Η απόφαση: Δεν θα πραγματοποιηθεί η ομιλία και η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο. Όπως ανέφεραν στενοί του συνεργάτες, την απόφαση την πήρε ο ίδιος ο πρωθυπουργός λόγω των εξελίξεων.
  • Ο λόγος: Ο λόγος ήταν η διαπίστωση ότι οι έκτακτες συνθήκες στη Θεσσαλία εξαιτίας των πλημμυρών, στην ουσία ακυρώνουν και ματαιώνουν κάθε πολιτικό μήνυμα οραματικού χαρακτήρα στην παρούσα συγκυρία. Όπως εκτιμήθηκε, η προοπτική να παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης ένα σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, τη στιγμή κατά την οποία τεράστιες εκτάσεις, πόλεις και χωριά είναι βυθισμένα στα λασπόνερα, δεν θα ήταν άκυρο μόνο από επικοινωνιακής άποψης, αλλά και από πολιτικής.
  • Για τις πληγείσες περιοχές: Επιπλέον κρίθηκε επείγον το να μεταβεί ο Πρωθυπουργός στις πληγείσες περιοχές. Σημειώνεται, ότι εν όψει της ΔΕΘ είχε προγραμματιστεί να μεταβεί πριν από το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιοχή του Έβρου, όπου συντελέστηκε η τεράστια καταστροφή με την πυρκαγιά, όμως τα όσα μεσολάβησαν, κατέστησαν την μετάβαση του στη Θεσσαλία προτεραιότητα.
4

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

  • Η απόφαση: Με ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά από εισήγηση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, αναβάλλονται κατά μία εβδομάδα οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου. Νωρίτερα χθες, σχετική πρόταση είχαν καταθέσει ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας.
  • Ο λόγος: Η απόφαση πάρθηκε αφού είναι φανερό ότι η χώρα περνάει μία πολύ δύσκολη δοκιμασία με τις καταστροφές κυρίως στη Θεσσαλία.
  • Πότε θα διεξαχθούν: Η διαδικασία του πρώτου γύρου θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και αυτή του δεύτερου (εφόσον χρειαστεί) στις 24 Σεπτεμβρίου.

 

5

Ήττα για την Εθνική στην Ολλανδία

  • Ήττα από το ημίχρονο: Από το πρώτο ημίχρονο έχασε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου το ματς κόντρα στην Ολλανδία για τα προκριματικά του EURO 2024.
  • Τα γκολ: Οι Ντε Ρόουν (17′), Χάκπο (31′) και Βέγκχορστ (39′) σκόραραν για τους «Οράνιε», διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 3-0.
  • Η βαθμολογία στον όμιλο: Μετά την ήττα, η Εθνική έμεινε στους 6 πόντους, όσους έχει πλέον και η Ολλανδία.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Εξηγούμε τις ειδήσεις, κάθε μέρα
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις