Την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Attica Group κ. Σπύρου Πασχάλη γνωστοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης η εταιρεία στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων από τη συμπεριφορά μελών του πληρώματος του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου Blue Horizon που οδήγησε στον θάνατο τον 36χρονο Αντώνη το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Πασχάλης είναι από τον Φεβρουάριο του 2022 πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ακτοπλοΐα) μια θέση που αναμένεται να «αλλάξει χέρια» μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ στη συγκεκριμένη εταιρεία ήταν 12 χρόνια.

Χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικός γνώστης των θεμάτων της ακτοπλοΐας και σύμφωνα με το βιογραφικό του σπούδασε Οικονομικά στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας (Deree College) και πήρε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MBA Finance από το Cass Business School (City University) του Λονδίνου.

Το 1996 εντάχθηκε στο στελεχιακό δυναμικό της τότε εταιρείας ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε που ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η συγκεκριμένη εταιρεία εξελίχθηκε σε ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ.

Το 1999 ορίζεται Εντεταλμένος Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της θυγατρικής εταιρείας BLUE STAR ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. καθώς και μέλος του Δ.Σ. όλων των θυγατρικών εταιρειών της ενώ από τον Φεβρουάριο του 2008 κατέχει επίσης τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της SUPERFAST FERRIES ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε.

Yπενθυμίζεται ότι η Attica Group είναι «μητρική» εταιρεία των Superfast Ferries, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways και Africa Morocco Link.