Σκέψεις για αναβολή της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Κυριακή κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω των καταστροφών που έχουν προκύψει ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εξ αιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Όσο περνάει η ώρα μάλιστα οι φωνές που ζητούν την αναβολή της διαδικασίας όλο και πληθαίνουν καθώς μετά τον Νίκο Παππά ένας ακόμη υποψήφιος πρόεδρος, ο Στέφανος Τζουμάκας, ζήτησε την αναβολή της εσωκομματικής διαδικασίας.

Νίκος Παππάς: «Να προστατευθούν οι πολίτες – Ζητώ μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών»

«Να προστατευτούν οι πολίτες. Ζητώ μετάθεση των διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, λόγω της έκτακτης κατάστασης Τις τελευταίες ώρες έχω επικοινωνήσει με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις περιοχές που έχουν πληγεί. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και εκτός ελέγχου, ειδικά στη Θεσσαλία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από παντού απούσα »νίπτει τας χείρας» της. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να προστατεύσει τη χώρα και την κοινωνία και να μη τυρβάζει περί άλλων. Ζητώ τη μετάθεση των διαδικασιών εκλογής ηγεσίας του κόμματος κατά μία εβδομάδα. Η παράταξή μας πρέπει, υπό τον πρόεδρο της Κ.Ο., να γίνει το πραγματικό στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση» ανέφερε σε δήλωση του ο Νίκος Παππάς.

Την ίδια ώρα μέλη των κομματικών οργανώσεων στη Θεσσαλία, η οποία είναι και η Περιφέρεια που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη, δηλώνουν πως αδυνατούν να φέρουν εις πέρας την εκλογική διαδικασία λόγω των πλημμυρών.

Τζουμάκας: Να αναβληθούν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Την αναβολή των διαδικασιών εκλογής Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρότεινε και ο Στέφανος Τζουμάκας επισημαίνοντας ότι «η χώρα διέρχεται δοκιμασία».

Όπως τονίζει σε δήλωσή του «μεγάλες περιοχές, άνθρωποι και εγκαταστάσεις έχουν υποστεί καταστροφές και δοκιμάζονταιΘέλω να δηλώσω την αλληλεγγύη μου σε κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας, στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων και τη θέληση μου να αγωνιστώ για την αποκατάσταση».

Ο Στέφανος Τζουμάκας πρόσθεσε ότι «υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το ότι υποδομές, η προστασία και η πρόληψη δεν αποτελούν προτεραιότητες παρόλο που αφορούν στη Ζωή, στη διαβίωση και στην ασφάλεια όλων μας.

Θέση μου είναι να αναβληθούν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί με την έμπρακτη με κάθε μέσο υποστήριξης μας των περιοχών και των ανθρώπων που δοκιμάζονται». «Πρώτα η Ζωή!» ανέφερε καταληκτικά ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δεν έχει ληφθεί απόφαση αναβολής – Προχωρά κανονικά ο σχεδιασμός

Μέχρι στιγμής πάντως η Κουμουνδούρου δεν έχει λάβει απόφαση για αναβολή της εσωκομματικής διαδικασίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν την εξέλιξη της κακοκαιρίας και σήμερα, ενώ δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να τοποθετηθούν σχετικά με μια πιθανή αναβολή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑτος μάλιστα ο σχεδιασμός για τις εσωκομματικές εκλογές μέχρι στιγμής προχωράει κανονικά.