Αλλάζει άρδην ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη ΔΕΘ, με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά και τις εκτεταμένες καταστροφές που έχουν σημειωθεί στον Βόλο και τη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταβεί στον Βόλο, την πόλη που επλήγη, περισσότερο από κάθε άλλη από την θεομηνία, προκειμένου να ενημερωθεί με αμεσότητα για τις ζημιές που έχει υποστεί η ευρύτερη περιοχή, με σκοπό την άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων και την καταβολή αποζημιώσεων. Μέχρι στιγμής η ημερομηνία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην πολύπαθη περιοχή δεν έχει κλειδώσει με τις ημερομηνίες όμως να προσανατολίζονται λίγο πριν ή αμέσως μετά τη ΔΕΘ.

Την ίδια ώρα η τραγική εξέλιξη που έλαβε η κακοκαιρία Daniel η οποία για τρίτο 24ωρο σφυροκοπά τη χώρα, έχοντας ως τραγικό απολογισμό νεκρούς, αγνοούμενους και εκτεταμένες καταστροφές ανέβασε και στην ατζέντα της ΔΕΘ το ζήτημα της πολιτικής προστασίας και της αναδιοργάνωσης όλου του κρατικού μηχανισμού, στα οποία θα αφιερώσει μεγάλο μέρος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός καθώς ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι εξελίξεις της κακοκαιρίας, εκτός από την ατζέντα αλλάζει ταυτόχρονα και το «γαλάζιο» πρόγραμμα ενόψει των εγκαινίων της 87ης ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο, καθώς από το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε ην ακύρωση της επίσκεψης και συμμετοχής κάθε κυβερνητικού στελέχους στις εκδηλώσεις μέχρι και την Κυριακή. Σημειώνεται ότι η ομιλία του πρωθυπουργού στο στο Βελλίδειο, θα πραγματοποιηθεί κανονικά το Σάββατο βράδυ, όπως είχε προγραμματιστεί, όπως  η συνέντευξη Τύπου την Κυριακή το μεσημέρι.

Η εντολή Μητσοτάκη στους υπουργούς

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, από τα πρωθυπουργικά χείλη δόθηκε  μια σαφής, αυστηρή και αναμενόμενη εντολή προς τα κυβερνητικά στελέχη. Στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της ΔΕΘ, κανένα στέλεχος της κυβέρνησης ή του κόμματος δεν πρέπει να θεαθεί σε νυκτερινά κέντρα, σε μπυραρίες, σε μπουζούκια και σε πάρτι. Όποιος θεαθεί η τιμωρία θα είναι αυστηρή.

Από τη Δευτέρα 11 του μηνός οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά σε εκδηλώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική ενημέρωση από τη ΔΕΘ Helexpo τόσο σχετικά με την απόφαση του Μαξίμου όσο και για το αν τίθεται θέμα με τις εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει η ίδια για το Σαββατοκύριακο.