Με το αίσθημα της οργής κατακλίνεται το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας μπροστά στον χαμό του 36χρονου Αντώνη το βράδυ της Δευτέρας (4/9) στον Πειραιά, όταν απωθήθηκε με βίαιο τρόπο από μέλη του πληρώματος, από τον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο λιμάνι και να πνιγεί.

Ο δρόμος της δικαιοσύνης

Τέσσερα μέλη του πληρώματος,  μεταξύ των οποίων και ο καπετάνιος του πλοίου, ολοκλήρωσαν την μαραθώνια απολογία τους το βράδυ της Τρίτης (7/9) ενώπιων του Εισαγγελέα πρωτοδικών Πειραιά.

Αφού μελετήθηκαν τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας ο Εισαγγελέας άσκησε, κατά περίπτωση στους τέσσερις κατηγορούμενους ποινική δίωξη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της συνέργεια στο αδίκημα αυτό, καθώς και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, επίσης σε βαθμό κακουργήματος, με βάση τη διάταξη που θεσπίστηκε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

«Να μη συνηθίσουμε τη φρίκη» – Η οργή της κοινωνίας

Το ίδιο βράδυ και ένα 24ωρο μετά το τον τραγικό χαμό του 36χρονου Αντώνη, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε τόσο στο λιμάνι του Πειραιά, όσο και του Ηρακλείου στην Κρήτη για να διαμαρτυρηθεί για τον θάνατο του. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί, κρατώντας ομπρέλες και αψηφώντας την βροχή, φώναζε: «Δικαιοσύνη για τον Αντώνη», ενώ σε ένα από τα πλακάτ υπήρχε αναγραφόμενη η φράση «Να μη συνηθίσουμε τη φρίκη».

Σκληρή κόντρα αντιπολίτευσης – Βαρβιτσιώτη

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την αποτρόπαια συμπεριφορά του πληρώματος του Blue Horizon, ενώ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την φρίκη και το αποτροπιασμό του για το γεγονός.

Την ίδια ώρα, σκληρή κόντρα μεταξύ των κομμάτων ξέσπασε μετά από δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ κορυφώθηκε όταν ο ίδιος αναγκάστηκε να αποσύρει ζητώντας συγγνώμη

«Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας», ανέφερε ο υπουργός.

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταδικάσει η κυβέρνηση τη δήλωση Βαρβιτσιώτη

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του κ. Βαρβιτσιώτη σχετικά με τον τραγικό πνιγμό του 36χρονου Αντώνη. Σε ανακοίνωσή του, ζήτησε την άμεση καταδίκη των δηλώσεων του υπουργού από τον πρωθυπουργό.

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση.

»Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας. Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη και θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη», κατέληγε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

ΠΑΣΟΚ: Εξίσωσε προκλητικά θύτη και θύμα

Για σοκαριστικό έγκλημα και αποτρόπαια πράξη που δείχνει αποκτήνωση, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος για τον πνιγμό του 36χρονου που έσπρωξαν στη θάλασσα από το πλοίο Blue Horizon.

«Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως πετάς έναν άνθρωπο στη θάλασσα, όταν είναι προφανές ότι στο σημείο που ήταν το πλοίο, θέτεις σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Έχει σοκαριστεί η ελληνική κοινή γνώμη. Δυστυχώς, η βία είναι πια καθημερινότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

Παράλληλα, έστρεψε παράλληλα τα βέλη του κατά του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, λέγοντας πως με τις δηλώσεις του εξίσωσε προκλητικά θύτη και θύμα προκαλώντας αλγεινή εντύπωση και πως αναμένει δημόσια αποδοκιμασία του από την κυβέρνηση.