Οι νέες ταυτότητες έχουν γίνει μήλον της έριδος ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν το επόμενο μήνα στην ασφάλεια των πολιτών και αυτούς που βλέπουν στις ταυτότητες τον Αντίχριστο και το τσιπάκι, τα οποία θέλουν να ξορκίσουν με λάβαρα, σταυρούς και εικόνες στα χέρια σε διάφορα συλλαλητήρια.

«Δεν είμαστε πίσω από αυτές τις καταστάσεις που βλέπουμε. Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες του λαού για τις νέες ταυτότητες γιατί υπάρχει και μια κρυψίνοια από την κυβέρνηση. Δεν αποκαλύπτει ακριβώς τι θα περιέχουν και ο κόσμος επειδή, κακά τα ψέματα, έχει χάσει την εμπιστοσύνη του, αυτό εκτείνεται και στο θέμα των ταυτοτήτων», σημείωσε, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος του κόμματος «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός.

«Προ μηνός, δύο εξέχοντα μέλη της ιεραρχίας της Ελλάδος, ο μητροπολίτης Πειραιώς κύριος Σεραφείμ και ο μητροπολίτης Σερρών κύριος Θεολόγος, επισκέφτηκαν τους υπουργούς που επιβλέπουν αυτό το θέμα, και ζήτησαν να μάθουν τι ακριβώς περιέχουν οι νέες ταυτότητες. Το ανέθεσαν το θέμα σε ειδικό, ο οποίος σήμερα δημοσίευσε την γνωμοδότησή του. Αυτό που κάνει αίσθηση είναι ότι η Εκκλησία δεν χρησιμοποιεί θεολογικούς και δογματικούς όρους αλλά καθαρά επιστημονικούς και τηρήσεως του Συντάγματος» συμπλήρωσε.

«Αυτό που ενδιαφέρει την Εκκλησία είναι η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας του ανθρώπου. Διαβάζουμε εκεί (σ.σ. στην γνωμοδότηση) ότι τρεις χώρες της Ευρώπης, η Αγγλία, η Εσθονία και η Ελβετία, έχουν απορρίψει ηλεκτρονικές ταυτότητες» τόνισε.

«Δε μίλησα για αντίχριστο»

Απαντώντας στις αιτιάσεις που ήθελαν τον ίδιο και το κόμμα του να κάνει λόγο για αντίχριστο και τον αριθμό 666 που θα έρθει με τις νέες ταυτότητες, ο πρόεδρος της «Νίκης» υπογράμμισε: «Δεν χρησιμοποίησα την φράση αντίχριστος και όπως σας είπα χρησιμοποιούμε επιστημονικούς, τεχνολογικούς και νομικούς όρους. Έτσι αντιμετωπίζουμε το θέμα των ταυτοτήτων. Δε μιλάω ούτε για αντίχριστους, ούτε για 666».

Ωστόσο, μίλησε για τσιπάκι και συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων. «Θα υπάρχει το τσιπάκι το οποίο θα συλλέγει πληροφορίες. Θα είναι συγκεντρωμένα όλα τα προσωπικά μας δεδομένα και αυτό είναι το επικίνδυνο. Υπάρχει ηλεκτρονική διακυβέρνηση, δηλαδή το κράτος κρατάει βάσεις δεδομένων σε κάθε υπουργείο. Με τον ενιαίο αριθμό (σ.σ. των ταυτοτήτων) θα γίνει συλλογή στοιχείων και μάλιστα στην οπίσθια όψη της ταυτότητας θα υπάρχει κενός χώρος στον οποίο θα καταγραφεί ο προσωπικός αριθμός του κάθε πολίτη, στον οποίο προσωπικό αριθμό θα περιέχονται και ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ και ο αριθμός ταυτότητας, δηλαδή όλα τα προσωπικά μας δεδομένα».

Ανταπαντώντας στο επιχείρημα για τα κινητά και τις πιστωτικές κάρτες, είπε: «Ακούγεται ένα επιχείρημα για το θέμα του κινητού και των πιστωτικών καρτών. Έχω παραδώσει εγώ κάποια στοιχεία, με τη συναίνεσή μου και αυτά τα δεδομένα πάνε σε μια ιδιωτική εταιρεία. Άλλο όμως η επιχείρηση και άλλο η ταυτότητα. Η ταυτότητα είναι υποχρεωτική η χρήση της και δε διευκρινίζει το κράτος πού θα είναι αυτά τα δεδομένα, ποιος θα τα χειρίζεται, αν θα είναι εντός της Ελλάδος. Άλλο τα διάσπαρτα προσωπικά μας δεδομένα και άλλο να είναι συγκεντρωμένα».

«Θα λάβουμε υπόψιν τη θέση της Εκκλησίας»

«Πρόκειται για θέμα πολιτικό και τεχνολογικό και νομικό και προστασίας προσωπικών δεδομένων και ελευθερίας. Η Εκκλησία θα εκδώσει ανακοίνωση και θα τη λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν», είπε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως η ανακοίνωση που θα εκδώσει η Εκκλησία για τις νέες ταυτότητες, θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τη «Νίκη».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο αρχηγός της «Νίκης» και πρώην δάσκαλος αναφέρθηκε και σε βιβλία του δημοτικού, δείχνοντας μάλιστα συγκεκριμένα αποσπάσματα τα οποία, όπως λέει, «έχουν προβληματικές έως και ανθελληνικές θέσεις».