Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις νέες ταυτότητες.

Νέα κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί απόψε Κυριακή 3 Σεπτεμβρίουστις 19:00, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το κάλεσμα έγινε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από οργανώσεις που είχαν πρωτοστατήσει και στις διαμαρτυρίες κατά των εμβολίων του covid. Πιστοί από όλη τη βόρεια Ελλάδα που αντιδρούν στις νέες ταυτότητες, ετοιμάζουν «κάθοδο» στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Οι νέες αστυνομικές ταυτότητες έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από μερίδα πιστών, οι οποίοι τις χαρακτηρίζουν ως «ηλεκτρονική σκλαβιά», προσθέτοντας ότι σε αυτές θα υπάρχουν όλα τα προσωπικά τους δεδομένα σε ηλεκτρονικό τσιπάκι, ενώ ανησυχίες εκφράζουν και για το θέμα του γεωεντοπισμού μέσω αυτών.

Η μορφή, τα στοιχεία, το τσιπ και τα fake news

Με δεδομένο ότι η στιγμή της αντικατάστασης του παλαιού τύπου ταυτοτήτων πλησιάζει και οι αντιδράσεις από μερίδα του κόσμου αυξάνονται, ο κ. Οικονόμου θέλησε να παρέχει όλες εκείνες τις απαραίτητες διευκρινίσεις προς ενημέρωση των πολιτών.

«Η πραγματικότητα για τις νέες ταυτότητες» είναι ο τίτλος του δελτίου Τύπου που δημοσίευσε την Παρασκευή (1/9) το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά την παρουσίαση του Γιάννη Οικονόμου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Μέσω των 23 ερωτο-απαντήσεων που εντάχθηκαν στο σχετικό κείμενο και σε συνέχεια των όσων είχε πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρμόδιος υπουργός επιχειρεί να εξηγήσει γιατί θα είναι υποχρεωτική η παραλαβή των νέων ταυτοτήτων, ποια στοιχεία θα περιλαμβάνονται και ποια όχι, ποια η διαδικασία και το ποιο το κόστος, αν θα υπάρχει τσιπ εντοπισμού και πώς προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα του κατόχου.