Το ζήτημα της εκλογής νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ απασχολεί όλο και περισσότερο τους βουλευτές όλων των κομμάτων, μετά την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη.

Οπως σημειώνει ο ΒΗΜΑτοδότης, πληθαίνουν οι συζητήσεις ανάμεσα σε βουλευτές για την επόμενη ημέρα της συνεδρίαση του κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για παράδειγμα, άρχισαν τις προβλέψεις ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και οι περισσότεροι συμφωνούν ότι α) θα υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών και β) η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στην Αχτσιόγλου και στον Κασσελάκη.

Και ξαφνικά ένα νέο ερώτημα ετέθη από πλευράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Μπορεί ο Κασσελάκης, στο μεταξύ να εκλεγεί βουλευτής; Και πώς;

Η απάντηση είναι ότι μπορεί να συμβεί αυτό εάν βεβαίως προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές. Και για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να προκηρυχθούν επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές.

Πώς όμως μπορούν να προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές; Μόνον εάν παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα οι βουλευτές των Σπαρτιατών (περιλαμβανομένων και αυτών που διαγράφηκαν ή ανεξαρτητοποιήθηκαν).

Εν πάσει περιπτώσει κάπως χλωμό το βλέπω, ωστόσο εκλογικά μπορεί να υπάρξει τέτοια περίπτωση, καταλήγει η ίδια πηγή.