Η ατζέντα της ημέρας: Η μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Η πρώτη αντίδραση του Πούτιν για τον Πριγκόζιν – Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη χώρα με την σημερινή ημέρα να ξημερώνει με την ελπίδα για την ολοκληρωτική και αποτελεσματική κατάσβεση. Η θλίψη για τις καμένες δασικές εκτάσεις και περιουσίες, όμως, παραμένει.

1

Η εικόνα των πύρινων μετώπων

2

Ο «ταλαντούχος επιχειρηματίας» Πριγκόζιν

  • Τι συνέβη στον Πριγκόζιν; Πολλά είναι τα ερωτηματικά γύρω από τον θάνατο του Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος επέβαινε στο αεροπλάνο που συνετρίβη στην περιφέρεια Τβερ της Ρωσίας. Όπως επισημαίνει η Spiegel, φίλοι και αντίπαλοι του Πούτιν θα ερμηνεύσουν τον θάνατο ως πράξης τιμωρίας.
  • Η πρώτη αντίδραση Πούτιν: Ώρες μετά από την είδηση του θανάτου του αρχηγού της διαβόητης ομάδας Wagner, ο Πούτιν μίλησε για το γεγονός χαρακτηρίζοντας τον Πριγκόζιν ταλαντούχο επιχειρηματία, που «έκανε λάθη» και τον οποίο γνώριζε από τη δεκαετία του 1990. Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι ερευνητές θα εξετάσουν τι συνέβη, ωστόσο αυτό θα πάρει χρόνο.
  • Η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος: Έρευνα αναφορικά με τις συνθήκες της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους ξεκίνησαν οι ρωσικές αρχές και σύμφωνα με μη κατονομαζόμενες πηγές που επικαλούνται ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από έναν ή περισσότερους πυραύλους εδάφους-αέρος. Μάλιστα, τα συντρίμμια του αεροσκάφους, βρέθηκαν σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι η καταστροφή του άρχισε ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ανοίγει η πλατφόρμα για το North Evia Pass

  • Νέο voucher διακοπών: Σε λειτουργία πρόκειται να τεθεί από σήμερα Παρασκευή το North Evia Pass 2023 μέσω του vouchers.gov.gr. Πρόκειται για πρόγραμμα που αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας των περιοχών της Βόρειας Εύβοιας, που επλήγησαν από τις φωτιές του Αυγούστου του 2021.
  • Ποια τα ποσά που θα δοθούν; Το πρόγραμμα αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και τις 30-11-2023 για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές. Ειδικότερα, πρόκειται να εκδοθούν 3.050 κάρτες των 100 ευρώ για τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και 3.500 κάρτες των 150 ευρώ για το Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.
  • Μέχρι πότε οι αιτήσεις; Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων μέχρι την Τρίτη 29 Αυγούστου και ώρα 21:00. Οι τελικοί δικαιούχοι, 6.550 στον αριθμό θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργηθεί από τον φορέα υλοποίησης αφού ολοκληρωθεί η υποβολή των αιτήσεων, ενώ τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος.
4

Τεντόγλου από «χρυσάφι»

  • Θρίαμβος: Ο Μίλτος Τεντόγλου θριάμβευσε για ακόμα μια φορά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, δίνοντας μια συγκλονιστική «μάχη» με τον Τζαμαϊκανό Πίνοκ, ο οποίος είχε το προβάδισμα με άλμα 8,40μ. .
  • Με το τελευταίο άλμα: Ο Τεντόγλου μπήκε αποφασισμένος στον αγώνα και από το πρώτο του άλμα «πέταξε» στα 8,50μ., σημειώνοντας την κορυφαία εφετινή επίδοση. Την πρωτιά κατέκτησε με την έκτη και τελευταία του προσπάθεια, «πετώντας» στα 8,52μ.
  • Σημαντική επιτυχία: Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ήταν το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από την τεράστια συλλογή του Έλληνα Ολυμπιονίκη.
5

Νίκη για τον Ολυμπιακό εναντίον της Τσουκαρίτσκι

  • Εύκολη νίκη: Οι «Ερυθρόλευκοι» έκαναν χθες το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, νικώντας την Τσουκαρίτσκι στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε εύκολα να τελειώσει 5-0 ή 6-0..
  • Τα γκολ: O Ελ Κααμπί πέτυχε το πρώτο γκολ για τον Ολυμπιακό στο 3’, ενώ στο 15’ ο αρχηγός του, Φορτούνης πέτυχε το δεύτερο. Το 3-0 πέτυχε ο Ελ Κααμπί στο 40′. Η Τσουκαρίτσκι κατάφερε να μειώσει στο 90+3’ με τον Μιλαντίνοβιτς, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται 3-1.
  • Το επόμενο ραντεβού: Η ρεβάνς επί σερβικού έδαφος έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 31 Αυγούστου στις 21:00.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr