Το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται τις τελευταίες μέρες στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, καταγράφει η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.

Η ευρωπαϊκή Υπηρεσία Copernicus αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη στον Έβρο 723.440 στρέμματα (72.344 εκτάρια).

Μάλιστα, στη σχετική ανάρτηση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η φωτιά στον Έβρο είναι «η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια».

Βέβαια, το πόση έκταση τελικά θα έχει γίνει στάχτη είναι άγνωστο καθώς η πυρκαγιά δεν έχει σβήσει.

Παραπέμπονται οι 13 μετάναστες για απόπειρα εμπρησμού

Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται οι τρεις συλληφθέντες για την κράτηση και μεταφορά εντός τρέιλερ 13 μεταναστών στην περιοχή του Έβρου.

Ωστόσο και οι 13 μετανάστες διώκονται, με πρόταση του εισαγγελέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σημερινή πρόταση από τον Εισαγγελέα το κατηγορητήριο που αποδίδεται στους τρεις συλληφθέντες για την κράτηση και μεταφορά εντός τρέιλερ 13 μεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, αφορά τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη του οχήματος που εμφανίζεται σε βίντεο να έλκει το τρέιλερ βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Σε ό,τι αφορά στους 13 μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής, αποδίδεται η κατηγορία τής απόπειρας εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παράνομη είσοδο.