Η φωτιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι στη Φυλή προχωρά σήμερα ανεξέλεγχτη και έχει ήδη επεκταθεί στα νότια και δυτικά της Πάρνηθας αλλά και τους οικισμούς Αγίας Παρασκευής και Αμυγδαλέζας.

Σύμφωνα με  την πρωϊνή ενημέρωση του εκπροσώπου της πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιού, στα μέτωπα που ξεκίνησαν από τη φυλή, τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν επτά αεροσκάφη μεταξύ αυτών από τη Σουηδία και τη Γερμανία καθώς και 8 ελικόπτερα. Ισχυρές είναι οι δυνάμεις εθελοντών και εκείνες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και από την ΕΛ. ΑΣ.

Εξακολουθεί το καταστοφικό έργο της η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Αναφορικά με το μέτωπο του Έβρου, ο κ Αρτοποιός δήλωσε ότι δίνεται μάχη στα Πετρωτά, στο Πέραμα και τη Μεσημβρία, αλλά και στη Νίψα, στο δάσος της Δαδιάς. Συνδράμουν πυροσβέστες από τη Ρουμανία και πέντε αεροσκάφη εκ των οποίων τα δύο από την Κύπρο.

Η κατάσταση στην Καβάλα

Στην Καβάλα η εικόνα χαρακτηρίστηκε βελτιωμένη με δύο ενεργά μέτωπα, το ένα πλησίον του οικισμού Αβραμυλιά και το άλλο στο Διαλεκτό , ενώ επιχειρούν δύο αεροσκάφη, το ένα από την Κροατία.

Σε ύφεση η φωτιά στα Χαχνά Ευβοίας

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας, ενώ στις πυρκαγιές του τελευταίου 24ώρου ενεργές καύσεις αναφέρθηκαν σε Φθιώτιδα, Ναυπακτία, Λειβαδιά, Βοιωτία, Ροδόπη και Θήβα.