Η ατζέντα της ημέρας: 18 νεκροί στον Έβρο – Καίγεται η χώρα – Νέο κύμα αυξήσεων

Για ακόμα μία μέρα η χώρα μας βρίσκεται σε πύρινο κλοιό με μέτωπα σχεδόν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ 18 άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς Έβρου.

1

Απανθρακώθηκαν 18 άτομα στο δάσος της Δαδιάς Έβρου

  • Η τραγωδία: Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, εντοπίστηκαν 18 απανθρακωμένες σοροί μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς το μεσημέρι της Τρίτης.
  • Ο φόβος: Οι Αρχές φοβούνται ότι τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των νεκρών μεταναστών στη Δαδιά θα αυξηθεί, καθώς η περιοχή αποτελεί πέρασμα.
  • Τα θύματα: Mεταξύ των νεκρών είναι και δύο παιδιά, ενώ όλα τα θύματα είναι άνδρες.
2

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα

  • Τα μέτωπα: Ενεργά πύρινα μέτωπα υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε Έβρο, Ροδόπη, Εύβοια, Φθιώτιδα και Αττική (Ασπρόπυργος, Φυλή). Το βράδυ η φωτιά από τη Φυλή πέρασε και στην Πάρνηθα. Οι καταστροφές είναι εκτεταμένες, ενώ σε αρκετά από αυτά τα μέτωπα έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα. 
  • Γενική Επιφυλακή: Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός  όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας είναι σε επιφυλακή καθώς και η σημερινή μέρα αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη.
  • Η περιβαλλοντική καταστροφή: Μέσα στις τρεις τελευταίες ημέρες από τις κατά τόπους φωτιές ισοπεδώθηκαν τουλάχιστον 400.000 στρέμματα γης, όπως υπολόγισε και κοινοποίησε η ομάδα του Meteo.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ελεύθερος αφέθηκε ο Έλληνας οπαδός που είχε συλληφθεί για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας

  • Η απόφαση: Δεν προφυλακίστηκε ο 43χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού που είχε συλληφθεί για εμπλοκή στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής.
  • Ο λόγος: O κατηγορούμενος αντέκρουσε τις κατηγορίες ισχυριζόμενος πως το επίμαχο χρονικό διάστημα βρισκόταν εκτός Αθηνών, προσκομίζοντας αποδείξεις πως το επίμαχο διάστημα έκανε διακοπές στην Κεφαλλονιά.
  • Η διαφωνία: Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του 43χρονου, ανέκυψε διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα αναφορικά με την επιβολής ή όχι περιοριστικών όρων. Τη διαφωνία αυτή θα λύσει το δικαστικό συμβούλιο.
4

Αναμένεται νέο κύμα αυξήσεων στα τρόφιμα

  • Οι προβλέψεις: Απογοητευτικές είναι οι προβλέψεις για την ακρίβεια καθώς αναμένεται νέο κύμα αυξήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης τις επόμενες εβδομάδες.
  • Τα δεδομένα: Από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος Ιουλίου φέτος έχουν γίνει ανατιμήσεις που φθάνουν ακόμη και το 28%, την ώρα που μόλις το ένα στα δέκα προϊόντα πωλείται σε χαμηλότερη τιμή.
  • Πληθωρισμός τροφίμων: Η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία είναι οι μόνες χώρες της Ε.Ε. στις οποίες ο πληθωρισμός των τροφίμων αυξήθηκε και τον μήνα Ιούλιο. Συγκεκριμένα, στη χώρα μας η μηνιαία αύξηση ανήλθε σε 3,2%.
5

Στον δρόμο για τ' αστέρια του Champions League

  • Έχασε, αλλά ελπίζει: Η ΑΕΚ δεν πήρε ένα αποτέλεσμα που θα της χάριζε αβαντάζ πρόκρισης στους ομίλους του Champions League. Ηττήθηκε 1-0 από την Αντβέρπ στο Βέλγιο και θα χρειαστεί ν’ ανατρέψει το αποτέλεσμα για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την ελίτ της διοργάνωσης. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι από τον Γιάνσεν στο 16ο λεπτό.
  • Η ρεβάνς: Το δεύτερο παιχνίδι μεταξύ ΑΕΚ και Αντβέρπ, που θα κρίνει ποια εκ των δύο θα συνεχίσει εν τέλει στο Champions League, θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη 30 Αυγούστου στην OPAP Arena.
  • Η σειρά του Παναθηναϊκού: Απόψε στις 22:00 ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα της Μπράγκα. Οι «πράσινοι» μετά τη Μαρσέιγ θα κυνηγήσουν ν’ αποκλείσουν άλλο ένα φαβορί που συναντούν στα προκριματικά.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr