Αν και είχε αριθμητικό πλεονέκτημα για περισσότερα από 40 λεπτά, μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα του Μπατάιγ στο 50′, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο Βέλγιο και μαζί ν’ αποκτήσει πλεονέκτημα παρουσίας στους ομίλους του Champions League.

Η ήττα με 1-0 από την Αντβέρπ του Μαρκ Φαν Μπόμελ κρατά μεν τη μάχη αμφίρροπη πριν από το δεύτερο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά την ίδια ώρα είναι γεγονός πως η ελληνική ομάδα υποχρεούται πλέον να κυνηγήσει την πρόκριση νικώντας μ’ ένα καθαρό σκορ και διαφορά δύο τερμάτων. Αν φυσικά δεν θέλει να μπλέξει σε μια ψυχοβγαλτική διαδικασία παράτασης ή πέναλτι.

Το γκολ του Βίνσεν Γιάνσεν με ωραίο τελείωμα στο 16′, ύστερα από ασίστ του Φερμίρεν, έφερε την Ένωση να κυνηγά από νωρίς την αντίπαλο της. Ευκαιρίες έφτιαξε παρότι είχε χάσει με τραυματισμό τον Λιβάι Γκαρσία, όπως απειλήθηκε κιόλας. Ωστόσο τον τρόπο να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση δεν τον βρήκε στο υπόλοιπο του αγώνα και η ήττα δεν αποπφεύχθηκε.

Ο Ματίας Αλμέιδα επιχείρησε με τις αλλαγές του να επέμβει στην εξέλιξη των πραγμάτων, τίποτα όμως δεν διαφοροποιήθηκε μέχρι τέλους και η ανταγωνιστική Αντβέρπ θα έρθει στην Αθήνα μ’ ένα ισχνό αβαντάζ.

Αντβέρπ: Μπουτέζ, Ντε Λατ, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Μπατάιγ, Μπαλίκουισα, Εκέλενκαμπ (56′ Φαν ντεν Μπος), Κεϊτά, Φερμίρεν, Οντρέικα (56′ Βάινς), Γιάνσεν (70′ Μούχα)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (67′ Αραούχο), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (46′ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (67′ Ελίασον), Άμραμπατ, Τσούμπερ (67′ Μάνταλος), Γκαρσία (36′ Πόνσε)