Η ατζέντα της ημέρας: Σε πύρινο κλοιό η χώρα – Η επίσκεψη Ζελένσκι – Παράταση της προφυλάκισης Μπελέρη

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα, με τη φωτιά στον Έβρο να μαίνεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ υπάρχουν ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα σε Ροδόπη, Καβάλα, Εύβοια και Βοιωτία.

1

Παραμένει σε πύρινο κλοιό η χώρα

  • Τα μέτωπα: Για τέταρτη μέρα καίει η φωτιά στον Έβρο, την ίδια ώρα που τα πύρινα μέτωπα παραμένουν ενεργά σε Καβάλα, Ροδόπη, Εύβοια και Βοιωτία.
  • Οι εκκενώσεις: Παρότι ήδη έχουν γίνει αρκετές εκκενώσεις οικισμών, αυτές αναμένεται να αυξηθούν καθώς υπάρχει δυναμική εξέλιξη των των πυρκαγιών. Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες και να εφαρμόζουν πιστά τις εντολές εκκενώσεις, διότι «το 112 είναι το μήνυμα που προειδοποιεί για να σώσουμε τις ζωές μας».
  • Ο ακραίος κίνδυνος: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 5) προβλέπεται για σήμερα σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Αργολίδα και σε ορισμένες περιοχές της Φθιώτιδας – Κορινθίας
2

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

  • Η επίσκεψη: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας, όπου και είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
  • Το δείπνο: Ο Ουκρανός πρόεδρος παραβρέθηκε στο άτυπο δείπνο που παρέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους ηγέτες των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, παρουσία των επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Θεσμών Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ.
  • F-16: Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανέφερε, μεταξύ άλλων πως «χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Ελλάδας για την εκπαίδευση των πιλότων των F16».

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Παρατείνεται η προφυλάκιση Μπελέρη

  • Η απόφαση: Το ειδικό δικαστήριο για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος των Τιράνων απέρριψε χθες το νέο αίτημα των δικηγόρων του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα.
  • Στέρηση του δημαρχιακού αξιώματος: Ο κ. Μπελέρης παραμένει επί τρίμηνο προφυλακισμένος, γεγονός που του στερεί την δυνατότητα ορκωμοσίας του στο δημαρχιακό αξίωμα, με τη σχετική προθεσμία να εκπνέει.
  • Κόντρα Μπελέρη – Ράμα: Σε ευθεία αντιπαράθεση έχει έρθει τις τελευταίες μέρες ο Φρέντι Μπελέρης με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Αφορμή στάθηκε ανάρτηση του τελευταίου που υπονόησε πως ο Μπελέρης θέλει ειδική μεταχείριση επειδή έχει ελληνική υπηκοότητα. «Είμαι ο μοναδικός που έχει συλληφθεί για εκλογικά εγκλήματα μετά την πτώση του κομμουνισμού» απάντησε ο Μπελέρης.
4

Στο αυτόφωρο 18 επιχειρηματίες μετά από ελέγχους σε παραλίες σε Πάρο - Αντίπαρο

  • Σαφάρι ελέγχων: Στον έλεγχο 18 επιχειρήσεων για παράνομη εκμετάλλευση αιγιαλού και παραλιών σε Πάρο και Αντίπαρο προχώρησαν το τριήμερο 18-20 Αυγούστου οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Ενδεικτικά, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις παραλίες Κριός, Αμπελάς, Αγ. Ανάργυροι, Κολυμπήθρες, Μικρή και Μεγάλη Σάντα Μαρία, Χρυσή Ακτή και Άι Γιάννης Δέτης (Μοναστήρι).
  • Στο αυτόφωρο οι παραβάτες: Εκ της επιτόπιας έρευνας διαπιστώθηκε πως οι 13 εξ αυτών των επιχειρήσεων είχαν καταλάβει παράνομα συνολική έκταση 5.000 τετραγωνικών μέτρων. Μετά τη διαπίστωση των παραβάσεων και την παράνομη κατάληψη του χώρου, 18 επιχειρηματίες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με συγκεκριμένες κατηγορίες. Οι 14 εξ αυτών δραστηριοποιούνται στην Πάρο και οι 4 στην Αντίπαρο.
  • Ελεύθερος χώρος: Ήδη οι αρμόδιες Αρχές έχουν μεριμνήσει για την απελευθέρωση των παραλιών με άμεση απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών και αντικειμένων. Τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα στις παραπάνω παραλίες θα είναι πλέον διαθέσιμα προς χρήση από λουόμενους και επισκέπτες.
5

Να διατηρηθεί το status quo στη νεκρή ζώνη της Κύπρου ζητάει ο ΟΗΕ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr