Ένταση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Κύπρο καθώς οι Τούρκοι προσπαθούν να αλλάξουν το στάτους κβο στην Πράσινη Γραμμή.

Επίθεση από Τουρκοκύπριους δέχθηκαν άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ (της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο), στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, όταν πήγαν να παρεμποδίσουν τις παράνομες κατασκευαστικές εργασίες που διεξάγονται από το κατοχικό καθεστώς στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη Λευκωσία, οι Τουρκοκύπριοι προσπαθούν να φτιάξουν δρόμο που θα ενώνει τον κατεχόμενο χωριό Άρσος με προκεχωρημένο παράνομο στρατιωτικό φυλάκιο που διατηρούν στη περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του ΟΗΕ και βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα μεγάλο πλήθος Τουρκοκυπρίων, το οποίο μάλιστα προχώρησε σε υλικές ζημιές σε βάρος των οχημάτων του ΟΗΕ.

Το ΥΠΕΞ της Κύπρου προχώρησε σε μία πολύ αυστηρή ανακοίνωση, όπου επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «οι παράνομες εργασίες πρέπει να σταματήσουν άμεσα και είναι ανάγκη να αποφευχθεί κάθε είδους δραστηριότητα που θα προκαλέσει την περαιτέρω κλιμάκωση. Ανάλογες ενέργειες δεν συμβάλλουν καθόλου στις προσπάθειες του ΟΗΕ για  αναβίωση των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού».

Οι εντάσεις στην Κύπρο συνεχίζονται  ενώ γίνονται προσπάθειες του ΟΗΕ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.