Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο του Έβρου για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καθώς σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής από τον εκπρόσωπο Τύπου του Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό το πύρινο μέτωπο βόρεια του οικισμού Νίψα, στους οικισμούς Δορίσκο και Μοναστηράκι, συνεχίζει να μαίνεται με την Πυροσβεστική να αδυνατεί να το ελέγξει.

Ήδη έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί για την ασφάλεια των πολιτών. Επιχειρούν 214 πυροσβέστες, 11 πεζοπόρα τμήματα 59 οχήματα, 10 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα.

Χιονίζει στάχτη στην Αλεξανδρούπολη

Στην πόλη της Αλεξανδρούπολης ο ήλιος έχει χαθεί εξαιτίας των πυκνών καπνών από την πυρκαγιά. «Αυτή την ώρα στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης χιονίζει στάχτη, και  κάτοικοι έχουν  λάβει ειδοποίηση από την Διεύθυνσης Υγείας να κλείσουν πόρτες και παράθυρα» δήλωσε νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Απειλείται και πάλι το δάσος της Δαδιάς

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων, συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα στην θέση «Γκίμπρενα» στις παρυφές του δάσους της Δαδιάς, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 υδροφόρα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υπάρχουν αναφορές ότι η πυρκαγιά καίει σε τμήμα που είχε μείνει ανέγγιχτο από την περσινή μεγάλη φωτιά.

Νέα φωτιά στα Λάβαρα – Εκκενώθηκε ο οικισμός

Και νέα φωτιά ξέσπασε στον Έβρο, το μεσημέρι της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λάβαρα.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Μάλιστα, εστάλη μήνυμα του «112» για εκκένωση του οικισμού με κατεύθυνση την Ορεστιάδα.

Συνεχίζει να καίει και στη Ροδόπη η φωτιά – Εκκενώθηκαν Μέγα Πιστό και Μίσχο

Την ίδια ώρα η φωτιά στο μέτωπο της Ροδόπης συνεχίζει να καίει στην περιοχή Άνω Δροσίνη. Επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα και από αέρος γίνονται ρίψεις νερού από τρία αεροσκάφη. Λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, μήνυμα του 112 για την εκκένωση εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Μέγα Πιστό και Μίσχο Ροδόπης.

Πύρινο Μέτωπο και στην Καβάλα –  Εκκενώνονται 7 περιοχές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα σε δασική έκταση στο Διαλεκτό της Καβάλας, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει και ένας αεροσκάφος. Κατά πληροφορίες, δύο πυροσβέστες εκγλωβίστηκαν στις φλόγες και τραυματίστηκαν έχοντας υποστεί εγκαύματα ενώ υπέστη φθορές και το πυροσβεστικό όχημα. Μάλιστα, εστάλησαν μηνύματα «112» για εκκενώσεις του Διαλεκτού, της Δαμασκηνιάς, του Εκλεκτού και της Αβραμυλιάς προς την Παλιά Εθνική Οδό, ενώ λίγο πριν τις 17:00 εστάλη και νέο μήνυμα για εκκένωση των περιοχών: Νέο Ξεριά, Παλαιό Ξεριά και Γέροντα.