«Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για την εταιρεία αυτή από τις σχέσεις της με τη δημιουργική κοινότητα. Αυτό περιλαμβάνει ηθοποιούς, σεναριογράφους, σχεδιαστές κινουμένων σχεδίων, σκηνοθέτες και παραγωγούς», φέρεται να  δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Bob Iger, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες απεργίες σεναριογράφων και ηθοποιών την Τετάρτη (09/08).

«Σέβομαι και εκτιμώ βαθιά τους ανθρώπους αυτούς που είναι ζωτικής σημασίας στην εξαιρετικά δημιουργική δραστηριότητα που τροφοδοτεί αυτή την εταιρεία και τη βιομηχανία μας. Ελπίζω διακαώς ότι θα μπορέσουμε να βρούμε γρήγορα λύσεις στα ζητήματα που μας έφεραν σε ρήξη τους τελευταίους μήνες. Και δεσμεύομαι προσωπικά να εργαστώ προς την κατεύθυνση αυτού του αποτελέσματος» συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις του Iger ήρθαν ακριβώς την ημέρα που τα μέλη της Συντεχνίας Σεναριογράφων της Αμερικής (WGA) συμπλήρωναν 100 ημέρες στους δρόμους. Σύμφωνα με το Deadline, είναι η πρώτη φορά που ο διευθύνων σύμβουλος της Disney σχολιάζει τις απεργίες από τότε που οι ηθοποιοί μπήκαν επίσημα στις γραμμές απεργίας στις 14 Ιουλίου. Μία μέρα νωρίτερα, ο Iger είχε γίνει πρωτοσέλιδο για τα σχόλια του λίγο πριν το Σωματείο των Ηθοποιών του Χόλιγουντ SAG-AFTRA αποχωρήσει από τα πλατό, αφού δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία μετά από παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με το Σωματείο Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP).

Φωτ.: REUTERS/Mario Anzuoni

«Είναι πολύ ενοχλητικό για μένα. Έχουμε μιλήσει για διασπαστικές δυνάμεις σε αυτή την επιχείρηση και για όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, για την ανάκαμψη από το COVID που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν έχει επανέλθει πλήρως. Αυτή είναι η χειρότερη στιγμή στον κόσμο να προσθέσουμε νέες διασπαστικές παρεμβάσεις», είχε δηλώσει ο Iger σε συνέντευξή του στο CNBC τότε.

View this post on Instagram

A post shared by IGN (@igndotcom)

Ο Iger συνέχισε λέγοντας: «Καταλαβαίνω την επιθυμία κάθε εργατικού σωματείου να εργαστεί για λογαριασμό των μελών της για να λαμβάνουν δίκαιες αμοιβές με βάση την αξία που προσφέρουν. Καταφέραμε, ως κλάδος, να διαπραγματευτούμε μια πολύ καλή συμφωνία με τη συντεχνία των σκηνοθετών που αντικατοπτρίζει την προσφορά των σκηνοθετών σε αυτή τη σπουδαία επιχείρηση. Θέλαμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα με τους σεναριογράφους και θα θέλαμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα με τους ηθοποιούς. Υπάρχει ένα επίπεδο προσδοκιών που έχουν, το οποίο απλά δεν είναι ρεαλιστικό. Και προσθέτουν στο σύνολο των προκλήσεων που ήδη αντιμετωπίζει αυτή η επιχείρηση, οι οποίες είναι, ειλικρινά, πολύ αποδιοργανωτικές».