Ενώ η απεργία των ηθοποιών στην Αμερική συνεχίζεται μετά την απόφαση του σωματείου τους (Screen Actor Guild- AFTRA), αρκετές φιλόδοξες παραγωγές που είχαν ήδη μπει στην διαδικασία γυρισμάτων αναγκάστηκαν να τα διακόψουν.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, ταινίες όπως ο «Μονομάχος 2» του Ρίντλεϊ Σκοτ, η «Επικίνδυνη αποστολή 8» του Κρίστοφερ Μακ Κουόρι και το «Deadpool 3» σταμάτησαν γυρίσματα. Το ίδιο συνέβη και με την ταινία που ετοιμάζει αυτή την εποχή ο 93χρονος Κλιντ Ιστγουντ, «Juror #2» (Ενορκος 2) στην οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος.

Η ταινία «Juror #2» σε σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ με πρωταγωνιστή τον ίδιο (φωτογραφία), είναι μια από τις παραγωγές που αναγκάστηκαν να διακόψουν γυρίσματα λόγω της απεργίας

«Ενώ η απεργία των σεναριογράφων (WGA) είχε ήδη σταματήσει τη βιομηχανία της τηλεόρασης όπως και τα γυρίσματα αρκετών ταινιών, η απεργία SAG-AFTRA προκαλεί ακόμη περαιτέρω προβλήματα» αναφέρει το The Hollywood Reporter.

Ωστόσο, η απεργία των δύο σωματείων δεν πρόκειται να εμποδίσει κάποια στούντιο, όπως τα Marvel Studios, να προχωρήσουν στις διαδικασίες του post-production, που αφορά τα έργα που έχουν ήδη γυριστεί.

Πράγματι, σε e mail που υπογράφουν από κοινού οι Κέβιν Χέιτζ και Λούις Ντ’ Εσπόζιτο, τα δύο άτομα που βρίσκονται στην κορυφή της επιχείρησης Marvel Studios αναφέρουν: «Αναγνωρίζουμε πόσα έχετε κάνει όλοι για τα συγκεκριμένα έργα και είναι απογοητευτικό όταν τα προσεκτικά σχεδιασμένα σχέδια πρέπει να αλλάξουν. Ωστόσο, οι διαρκείς αλλαγές βρίσκονται στην φύση των κινηματογραφικών επιχειρήσεων και οι ομάδες μας, καθόλου άπειρες σε σχέση με τις απροσδόκητες προκλήσεις της δουλειάς μας, είναι έτοιμες για να τις αντιμετωπίσει.»

Οι Χέιτζ και Ντ’ Εσπόζιτο καταλήγουν ως εξής: «Εκτιμούμε βαθύτατα όλες τις προσπάθειές σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την κατάσταση και μπορούμε όλοι να ελπίζουμε ότι μια νέα συμφωνία θα οριστικοποιηθεί σύντομα, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη σπουδαία δουλειά που έχουμε μπροστά μας.»

Η εκτίμηση του The Hollywοod Reporter πάντως, είναι ότι εφόσον κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσουν οι απεργίες των σεναριογράφων και των ηθοποιών όσο περισσότερο κρατά τόσο περισσότερες είναι και οι αλλαγές που θα πρέπει να περιμένουν οι κινηματογραφόφιλοι στο επερχόμενο πρόγραμμα κυκλοφορίας ταινιών του Χόλιγουντ.