Οπως αναμενόταν, η φετινή τελετή απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Emmy αναβάλλεται λόγω της απεργίας ηθοποιών και σεναριογράφων του Χόλιγουντ. Μέχρι τώρα, η Τηλεοπτική Ακαδημία και το Fox διατηρούσαν την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία της 18ης Σεπτεμβρίου για την τηλεοπτική μετάδοση ως προσωρινή.

Ωστόσο, με την ημερομηνία αυτή να απέχει πλέον λιγότερο από δύο μήνες, οι προετοιμασίες είτε θα έμπαιναν στην τελική ευθεία είτε θα έμπαιναν στον πάγο μέχρι τα μεγάλα στούντιο και οι συντεχνίες ηθοποιών και σεναριογράφων να φτάσουν σε συμφωνία.

Αλλά μιας και όπως όλα δείχνουν κάτι τέτοιο δεν θα επιτευχθεί όσο σύντομα ελπίζαμε, οι προμηθευτές, οι παραγωγοί και όλοι όσοι συμμετέχουν στην διοργάνωση των 75ων Primetime Emmy ενημερώθηκαν ότι η τελετή δεν θα μεταδοθεί τελικά στις 18 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety, η ημερομηνία έχει μετατεθεί.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα Emmy αναβάλλονται από το 2001. Εκείνη τη χρονιά, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου η τελετή είχε μετατεθεί για τον Νοέμβρη και είχε πραγματοποιηθεί σε ένα πολύ μικρότερο θέατρο. Αν και η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί (και δεν αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από τις αρχές Αυγούστου), το Variety αναφέρει ότι η Fox στοχεύει για τον Ιανουάριο του 2024, παρόλο που η Τηλεοπτική Ακαδημία πιέζει για Νοέμβρη. Αλλά καθώς οι απεργίες των WGA και SAG-AFTRA συνεχίζονται χωρίς να διαφαίνεται λύση, ο Ιανουάριος μπορεί πλέον να είναι η ασφαλέστερη επιλογή.

Σημειώνεται ότι οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν στις 12 Ιουλίου, λιγότερο από 48 ώρες πριν από την έναρξη της απεργίας της SAG-AFTRA, η οποία ουσιαστικά σταμάτησε κάθε παραγωγή και προώθηση στη βιομηχανία του θεάματος.