Η 75η τελετή των βραβείων Emmy έχει επίσημα νέα ημερομηνία. Το Fox και η Τηλεοπτική Ακαδημία ανακοίνωσαν την Πέμπτη (10/08) ότι τα φετινά τηλεοπτικά βραβεία μετατίθενται στις 15 Ιανουαρίου 2024, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την αρχικά προγραμματισμένη τηλεοπτική μετάδοση (18 Σεπτεμβρίου).

Όπως έγινε γνωστό στα τέλη του Ιουλίου, όταν πια κατέστη σαφές ότι οι απεργίες σεναριογράφων και ηθοποιών θα επηρέαζαν πιθανότατα τα Emmy, η Fox στόχευε σε μια αναβολή για τον Ιανουάριο, ενώ η Τηλεοπτική Ακαδημία πίεζε για τον Νοέμβριο. Αλλά χωρίς να έχουν προγραμματιστεί διαπραγματεύσεις επί του παρόντος μεταξύ των στούντιο και των δύο απεργούντων συντεχνιών, φαίνεται ότι η στάση εργασίας θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό – και ακόμη και ο Νοέμβριος μπορεί να ήταν ρίσκο.

Τώρα, η νέα ημερομηνία τοποθετεί τα βραβεία Emmy ακριβώς στη μέση της χειμερινής περιόδου των βραβείων. Και μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες συγκρούσεις: Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, η Τηλεοπτική Ακαδημία ανακοίνωσε επίσης ότι τα βραβεία Emmy Creative Arts θα μεταφερθούν το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, οι Χρυσές Σφαίρες είχαν ήδη ανακοινώσει ότι θα διεξαχθούν στις 7 Ιανουαρίου. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με τον τηλεοπτικό εταίρο για την τηλεοπτική μετάδοση των Σφαιρών. Σε περίπτωση που οι Σφαίρες προχωρήσουν όπως έχει προγραμματιστεί, υπάρχει το δύσκολο ζήτημα των ανταγωνιστικών τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Η μετάθεση των Emmys στα μέσα Ιανουαρίου φέρνει επίσης στο προσκήνιο μια άλλη ασυνήθιστη περίσταση: οι Σφαίρες, τα Critics Choice Awards (που θα διεξαχθούν στις 14 Ιανουαρίου), τα βραβεία SAG (24 Φεβρουαρίου) και άλλα βραβεία ενώσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα βραβεύουν τηλεοπτικά προϊόντα που αφορούν την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, ενώ το παράθυρο επιλεξιμότητας των Emmy για την επόμενη τελετή καλύπτει την περίοδο από την 1η Ιουνίου 2022 έως τις 31 Μαΐου 2023. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες σειρές και εκπομπές στην τηλεοπτική μετάδοση των Emmys θα βραβεύονται για εντελώς διαφορετικές σεζόν από τις σειρές που βραβεύονται στις τελετές Globes, Critics Choice και SAG.