Το «Succession», η δραματική σειρά του HBO σχετικά με μια εξαιρετικά πλούσια οικογένεια που μάχεται για τον έλεγχο μιας αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης, σάρωσε την Τετάρτη στις υποψηφιότητες για τα Emmy – τα «Όσκαρ της τηλεόρασης».

Η τελευταία σεζόν της σειράς που λατρεύτηκε από τους κριτικούς συγκέντρωσε 27 υποψηφιότητες, σε μια ανακοίνωση που επισκιάστηκε από την απειλή απεργίας των ηθοποιών του Χόλιγουντ που θα μπορούσε να εκτροχιάσει ολόκληρο το πρόγραμμα των βραβείων.

Το «Succession» ακολούθησαν δύο ακόμη σειρές του HBO – η προσαρμογή βιντεοπαιχνιδιού «The Last of Us» (24) και το κοινωνικό-σατιρικό «The White Lotus» (23).

Το «Ted Lasso» του Apple TV+ βρέθηκε στην κορυφή των κωμωδιών με 21 υποψηφιότητες, ενώ το «Beef» και το «Dahmer — Monster: The Jeffrey Dahmer Story» του Netflix ήρθαν πρώτα στην κατηγορία μίνι-σειρών, με 13 υποψηφιότητες το καθένα.

Μετά από έναν τελευταίο γύρο ψηφοφορίας από τα 20.000 μέλη της Ακαδημίας Τηλεοπτικών Τεχνών, η 75η απονομή των βραβείων Emmy έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν καθυστερήσεις εάν το σωματείο Screen Actors Guild (SAG-AFTRA) κηρύξει απεργία, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε μεταξύ άλλων μποϊκοτάζ της τελετής από τους συμμετέχοντες.

Τα στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των Netflix και Disney, έχουν καλέσει ομοσπονδιακούς διαμεσολαβητές για να βοηθήσουν στην επίλυση του αδιεξόδου σχετικά με τις αμοιβές, τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και άλλα ζητήματα.