Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση του Βελεστίνου Μαγνησίας που έχει επεκταθεί και καίει ανεξέλεγκτα. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους προειδοποιώντας τους ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή τους και καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Συγκεκριμένα το πρώτο μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιος Γεώργιος Φερών παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας». Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα.

Αργότερα το απόγευμα, λίγο μετά τις 17:30, μια νέα ειδοποίηση από το 112 ενημέρωσε για την εκκένωση των χωριών Διμήνι και Παλιούρι, αλλά και της βιομηχανικής περιοχής Βόλου. Όσοι βρίσκονταν σε αυτά τα σημεία έπρεπε να κατευθυνούν προς την πόλη του Βόλο για να μην κινδυνεύσουν.

Η επόμενη οδηγία αφορούσε τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου, τους οποίους οι επιτελείς συμβούλευσαν να παραμείνουν στα σπίτια τους κλείνοντας πόρτες και παράθυρα για να προστατευτούν από τους καπνούς.

Η φωτιά, που είχε πάρει εξ αρχής διαστάσεις, πήγαινε αρχικά προς το Αερινό. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Παλληκάρη η φωτιά είναι μεγάλη και οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί και σπρώχνουν την φωτιά προς κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά ξεκίνησε από το Βελεστίνο, έφτασε στον Άγιο Γεώργιο και πήρε κατεύθυνση για το Σέσκλο.

«Αν συνεχιστεί να φυσάνε έτσι οι άνεμοι, τότε η φωτιά θα φτάσει στη θάλασσα για να σβήσει» λένε οι κάτοικοι, σύμφωνα με την  ΕΡΤ. Στο σημείο είναι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, μηχανήματα του Δήμου και παλεύουν με τις φλόγες.

Εξ αρχής κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα 1 ομάδα πεζοπόρο και 2 ελικόπτερα.

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα πυροσβέστης

Εν τω μεταξύ, με σοβαρά εγκαύματα β’ βαθμού ύ σε χέρια, πόδια, πρόσωπο και πλάτη έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου ένας εκ των πυροσβεστών που επιχειρούσαν στο πεδίο της κατάσβεσης. Σε πρώτη φάση γίνεται προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του προκειμένου ακολούθως να διακομισθεί σε νοσοκομείο της Αθήμας.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, δήλωσε ότι επικρατούν αδιανόητες συνθήκες. Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις με μονάδες από όλες τις όμορες περιοχές.

Λόγω του ότι οι φλόγες δεν άργησαν να φτάσουν στη ΒΙΠΕ Βόλου, εκκενώθηκαν οι εγκαταστάσεις από τους εργαζόμενους.

Στο μεταξύ φωτιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Κρόκιο του δήμου Αλμυρού από τις 15:00, όπου επίσης καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Η τρίτη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 στην περιοχή Πάλτση του Νοτίου Πηλίου, όπου έσπευσαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 οχήματα, πολλοί εθελοντές, όπως και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά έπειτα από επίπονες προσπάθειες πριν πάρει διαστάσεις.

Να σημειωθεί ότι Μαγνησία ανήκε στις περιοχές που περιλαμβάνονταν για την Τετάρτη στον δείκτη επικινδυνότητας με το βαθμό 5, δεδομένων και των ακραία υψηλών θερμοκρασιών συνδυαστικά με χαμηλή υγρασία (κάτω του 14%) ισχυρούς ανέμους των οποίων η κατεύθυνση αλλάζει διαρκώς ευνοώντας τις αναζωπυρώσεις