Θρήνος στο πανελλήνιο για τους δύο πιλότους του καναντέρ που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή Πλατανιστός Καρύστου, ενώ φως στα αίτια της τραγωδίας επιχειρούν να ρίξουν οι πραγματογνώμονες.

Ο κυβερνήτηςΣμηναγό (Ι) Χρήστος Μουλάς, 34 ετών και ο συγκυβερνήτηςΑνθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη με τις φλόγες και έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον.

Η κηδεία του 27χρονου Ανθυποσμηναγού θα γίνει αύριο Πέμπτη στον τόπο καταγωγής της οικογένειας, στο Κιλκίς με όλες τις τιμές. Στην κηδεία του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο 27χρονος, Περικλής Στεφανίδης, με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και από μικρός είχε όνειρο να σκίζει τους αιθέρες με το αεροπλάνο του. Λάτρευε τα ταξίδια και αποφάσισε να υπηρετήσει την Πυροσβεστική Αεροπορία.Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στην Ξηροκρήνη και εν συνεχεία πέρασε στη Σχολή Ικάρων. Μετά την αποφοίτηση του υπηρέτησε στα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το τελευταίο του ταξίδι θα είχε μια τόσο τραγική κατάληξη…

Στο προφίλ του στο Facebook ο Περικλής ανέβαζε συχνά φωτογραφίες από ταξίδια με τους φίλους του, ενώ δεν λείπουν και οι εικόνες με αεροπλάνα.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ