Η είδηση του θανάτου των δύο αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας εν ώρα καθήκοντος έχει σκορπίσει θλίψη στο πανελλήνιο. Ο 36χρονος Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο συγκυβερνήτης του ο 27χρονος Ανθυποσμήναγος Περικλής Στεφανίδης επιχειρούσαν για την κατάσβεση των πυρκαγιών στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας, όταν το Καναντέρ συνετρίβει.

Εμπειρογνώμονες εξετάζουν αναλυτικά το βίντεο της πρόσκρουσης, ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνετρίβει το αεροσκάφους.

Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς θα κηδευτεί την ερχόμενη Παρασκευή (28/07) στο Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα, όπου βρίσκεται το πατρικό του σπίτι και η οικογενειακή επιχείρηση και πέρασε τα παιδικά του χρόνια, πριν εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων. Η αγάπη του 27χρονου για τα αεροπλάνα ήταν τόσο μεγάλη που έδωσε Πανελλήνιες εξετάσεις δύο φορές για να περάσει στη Σχολή Ικάρων και να πραγματοποιήσει το όνειρό του, όπως ανέφερε φίλη του.

Το τελευταίο «αντίο» στον πιλότο θα πουν συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοί του από την Πολεμική αεροπορία και πολίτες, στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου, την Παρασκευή, στις 11:00. Στην κηδεία του Σμηναγού Χρήστου Μουλά στα Χανιά θα παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.