Ενώ ο καύσωνας Κλέων μας την έπεσε για τα καλά κι οι ζέστες σφίγγουν επικίνδυνα, τα ευχάριστα έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις.

Ο Ν. Μπίστης δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Χ. Καστανίδη για την πορεία των «προοδευτικών δυνάμεων» («Η Αυγή», 11/7). Ανακούφιση στις δυνάμεις.

Κι επειδή τα καλά νέα δεν έρχονται ποτέ μόνα τους, στην κουβέντα μπήκε και ο Θ. Μαργαρίτης που ψάχνει παρέα να αλλάξει τον δήμαρχο στην Αθήνα (ανάρτηση, 11/7).

Αλλοι με 40°C υπό σκιά προτίμησαν τις παραλίες.

Φυσικά δεν είναι μικρό πράγμα να φεύγεις διακοπές ξέροντας ότι αφήνεις τις «προοδευτικές δυνάμεις» στα πολύπειρα χέρια των Μπίστη – Καστανίδη – Μαργαρίτη. Εξι κόμματα μετράει ο καθένας στο βιογραφικό του.

Ασε δε που φοβάμαι πως περιμένοντας την πλατφόρμα Αχτσιόγλου και τη γιγαντομαχία με τον Παππά «13-0» δεν έχουμε να προσδοκούμε κάτι καλύτερο καλοκαιριάτικα.

Δεν ξέρω καν αν έχει ανοίξει το «Δελφινάριο».

Από την άλλη δεν πρέπει να είμαστε άδικοι. Η φετινή σεζόν κράτησε λίγο περισσότερο, ήταν αναμφισβήτητα απαιτητική για τις «προοδευτικές δυνάμεις» και τους εκπροσώπους τους, άσε που είχε και χάλια τέλος.

Ξέρετε πόση κουβέντα χρειάζεται για να σκοτώσεις την ώρα σου; Και πώς θα λύσεις το θεμελιώδες ζήτημα «πρώτα συνέδριο και ύστερα αρχηγός» ή «πρώτα αρχηγός και ύστερα συνέδριο» αν δεν το κουβεντιάσεις εκτενώς;

Ασε δε που αφού βρεις το συνέδριο και τον αρχηγό ή τον αρχηγό και το συνέδριο, θα πρέπει να βρεις τον δήμαρχο για να αλλάξεις τον δήμαρχο που λέει ο Μαργαρίτης.

Κι όλα αυτά με καύσωνα.

Τούτων δοθέντων, η αδιαμφισβήτητη έγνοια για τις «προοδευτικές δυνάμεις» του τόπου οδηγεί τον γράφοντα σε μια πρόταση επίλυσης της σπαζοκεφαλιάς.

Καταρχήν να βρούμε πρώτα τον δήμαρχο ώστε να αλλάξουμε τον υπάρχοντα και να πάρουν τα πράγματα τον δρόμο τους.

Μετά θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για αρχηγό ή για δήμαρχο, αδιάφορο  – ό,τι τραβάει η ψυχή του καθενός…

Μετά θα κάνουμε ένα διαρκές συνέδριο του οποίου φυσικά θα έχει προηγηθεί η Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα έχει εγκρίνει προηγουμένως την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας.

Και θα ακολουθήσει όπως είναι λογικό το κανονικό συνέδριο, το οποίο όλοι περιμένουμε με αγωνία.

Με τούτα και μ’ εκείνα, θα έχουμε φτάσει στις γιορτές και θα αναθέσουμε να φέρει τον αρχηγό ο Αϊ-Βασίλης.

Εκεί να δεις χαρές που θα κάνουν όλα τα παιδάκια.

Δεν ξέρω αν οι «προοδευτικές δυνάμεις» θα υιοθετήσουν το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα αλλά προσωπικά δεν μπορώ να βρω καλύτερο.