Τον λόγο της αποχώρησης του από το ΠαΣοΚ εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος όπως τόνισε επέλεξε να αποχωρήσει διότι«δεν είναι σωστό να δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα εκφράζοντας τις απόψεις του καθώς έχει διαφορετική αντίληψη για πάρα πολλά πράγματα».

Επίσης αναφέρθηκε στον τρόπο που αποχώρησε, λέγοντας πως έγινε με τρόπο βελούδινο καθώς δεν είχε διάθεση για αντιδικίες με το κόμμα στο οποίο πέρασε όλη του τη ζωή.

Όσον αφορά την επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, με την οποία του γνωστοποιούσε την απόφαση του, ανέφερε: «Έγραψα στη δημόσια ανακοίνωση ότι είναι αμιγώς πολιτικοί οι λόγοι, δεν θα τους πω».

Για το πολιτικό του μέλλον ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι δεν εγκαταλείπει την πολιτική, παραμένει «απολύτως ενεργός πολιτικά» και πρόσθεσε ότι έχει επιλέξει κάποια θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί, χωρίς να είναι φλύαρος, όπως η εξωτερική πολιτική, η υγεία, η συνταγματική αναθεώρηση και τα πανεπιστήμια εντός και εκτός του πλαισίου συζήτησης για την συνταγματική αναθεώρηση.

Για το ενδεχόμενο συμπόρευσης με τη ΝΔ είπε ότι έχει ακούσει πολλά, αλλά δεν απάντησε, ούτε θα απαντά, «όμως θα διατυπώνω τις απόψεις μου, με βάση τις απόψεις μου θα κριθούν κάποια πράγματα που έχουν κάνουν με το μέλλον» όπως είπε.

«Είμαι πολιτικός και έτσι θα ολοκληρώσω το βίο μου, μην νομίζουν ότι ο Λοβέρδος εγκατέλειψε» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η απόφασή του για αποχώρηση είχε ληφθεί, αλλά η προεκλογική περίοδος δεν επέτρεπε να ανακοινωθεί και πως θα ήταν πιο δύσκολη η θέση του αν είχε εκλεγεί βουλευτής.

Για τη φωτογραφία με τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε ότι δεν είχε κανένα άλλο νόημα και ότι ο κ. Γεωργιάδης τον κάλεσε όπως όλους τους προηγούμενους υπουργούς Εργασίας.

«’Ήμασταν δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα για πολιτικούς λόγους, το ΠΑΣΟΚ έληξε» κατέληξε

Για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Σχετικά με την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: «Είναι θετικό το μομέντουμ για διάλογο με την Τουρκία και αυτό είχε αρχίσει να διαμορφώνεται από τους σεισμούς και μετά, δεν ξεχνάμε τι λεγόταν πριν από τους σεισμούς, σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να σηκώνουμε ψηλά τον πήχη, αντιλαμβανόμαστε το μομέντουμ, αυτό το κρατάμε, από την άλλη έχουμε γελαστεί τόσες φορές που η εμπειρία λέει ότι πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι».

Πρόσθεσε ότι είναι αφελές να πιστεύουμε ότι τα μεγάλα θέματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα λυθούν στο Βίλνιους.

Δεν θα ξεχάσω την πληθωρική ατζέντα και δεν καταλαβαίνω πόσο ευκολα μπορεί να ξεπεραστεί αυτό, υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος ενώ εκτίμησε ότι η στροφή του Ερντογάν προς τη Δύση είναι μόνο στα λόγια.