Ήταν μια προδιαγραμμένη πράξη η παραίτηση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠαΣοΚ, μια πολιτική πράξη που μπορεί να αιφνιδίασε την Χαριλάου Τρικούπη, αλλά υπήρχαν ορισμένοι που την περίμεναν, όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης. Άσε που οι γνωρίζοντες είχαν προφητεύσει και την ημερομηνία παραίτησης, που δεν ήταν άλλη ήταν άλλη από τις λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Και μετά την παραίτηση ήρθαν οι αναμενόμενες διαρροές, ότι δήθεν πάει για υποψήφιος περιφερειάρχης, ή ότι γίνεται υπουργός της ΝΔ, ή ακόμα ότι γίνεται μέλος της ΝΔ. Όσοι τον γνωρίζουν καλά βεβαιώνουν ότι τίποτα απ΄όλα αυτά δεν ισχύει (τουλάχιστον στην παρούσα κατάσταση). Ο Λοβέρδος, όπως όλες οι ενδείξεις δείχνουν, επιστρέφει, αυτή την περίοδο στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα και στην δικηγορία, που τελευταίως την ασκεί συνεχώς, αναφέρει η ίδια πηγή.

Δεν μίλησε σε κανέναν για να εκφράσει τους λόγους της παραίτησής τους, παρά μόνον απέστειλε μια επιστολή στον Νίκο Ανδρουλάκη. Καλόν όμως θα ήταν και για να σταματήσουν οι ψίθυροι να δοθεί η επιστολή στη δημοσιότητα να μάθουμε και εμείς γιατί παραιτήθηκε ο Λοβέρδος, εάν ισχύουν αυτά που λέει και πώς απαντά η Χαριλάου Τρικούπη: Όχι να περιοριστεί η Χαριλάου Τρικούπη σε μια απάντηση κύκλων της, του τύπου ότι «ο κάθε ένας κρίνεται από τις πράξεις του».

Στην πραγματικότητα οι Ανδρουλάκης και Λοβέρδος ήταν δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα Ο κ. Λοβέρδος δεν εξελέγη, ούτε στον πρώτο, ούτε στον δεύτερο γύρο. Δεν μπορούσε ωστόσο ποτέ να καταλάβει πώς έφυγαν από αυτόν οι ψήφοι στον Βόρειο Τομέα και πήγαν αλλού (ακόμα και σε άλλες περιφέρειες). Τη στιγμή που έβγαινε πάντα πρώτος και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο. Πώς στις εκλογές της 21ης Μαΐου «μετακινήθηκαν» οι ψήφοι; Αυτή όμως ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Αναμένοντας τα αποτελέσματα των δεύτερων εκλογών (και γνωρίζοντας πως δεν υπήρχε περίπτωση το ΠαΣοΚ να κερδίσει άλλη μια έδρα στον Βόρειο Τομέα) επέλεξε να κρατήσει κάποιες μέρες απόσταση από τις εκλογές για να δημοσιοποιήσει την απόφασή του. Στο ενδιάμεσο ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και επισκέφτηκε τον Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη με τον οποίο συζήτησαν για τα θέματα της Εργασίας.

Γεγονός είναι ότι ΠαΣοΚ χάνει στελέχη. Και μάλιστα σε μια περίοδο που πρέπει να μεγαλώσει να γίνει αυτό αξιωματική αντιπολίτευση. Χάνει ακόμα και επιστήμονες- συνταγματολόγους. Πρώτα τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τώρα τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ άλλα στελέχη του που αποχώρησαν και δεν πήγαν σε άλλα κόμματα (όπως Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Μανιάτης κ.α.), παραμένουν αναξιοποίητα από την Χαριλάου Τρικούπη. Αφήστε που υπάρχουν φόβοι για αποχώρηση και άλλων στελεχών.