Ο Ανδρέας Λοβέρδος παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ (και από μέλος του κόμματος) αιφνιδιάζοντας τη Χαριλάου Τρικούπη. Στελέχη της, σχολιάζοντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων την ανακοίνωση Λοβέρδου, σημείωσαν χαρακτηριστικά: «Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές».

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι η επιστολή παραίτηση του κ. Λοβέρδου έφτασε με τον αστυνομικό του, σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωσή του στον Τύπο. «Δεν είχε ενημερώσει προηγουμένως τον Νίκο Ανδρουλάκη, ούτε θέση υπόψιν του τις ενστάσεις του για τις πολιτικές του ΠαΣοΚ».

Στο ερώτημα αν ο κ. Λοβέρδος είχε συζητήσει τις υποσημειώσεις του για τις πολιτικές του ΠαΣοΚ, αμέσως μετά τις εκλογές, με κορυφαία στελέχη του Κινήματος ή στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη η απάντηση είναι «όχι».

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Λοβέρδου οι στενοί συνεργάτες του ΠαΣοΚ δηλώνουν άγνοια. Σημειώνουν, όμως, ότι μία από τις διαχρονικές ενστάσεις του κ. Λοβέρδου για την πολιτική του ΠαΣοΚ είναι ότι τον απομακρύνει από τον χώρο του Κέντρου. Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες καταγράφεται και στην επιστολή που έστειλε στον Νίκο Ανδρουλάκη. Επ’ αυτού οι συνεργάτες του προέδρου του ΠαΣοΚ σημειώνουν ότι στις εκλογές του Ιουνίου το ΠαΣοΚ πήρε 30% στο χώρο του κέντρου και η ΝΔ 38%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε 12%. Τα αποτελέσματα των εκλογών, σημειώνουν, δεν δείχνουν ότι έχουν βάση οι αιτιάσεις του κ. Λοβέρδου.

Τι λένε στελέχη του ΠαΣοΚ

Πολύπειρα στελέχη του ΠαΣοΚ επίσης δηλώνουν αιφνιδιασμένα από την κίνηση του κ. Λοβέρδου για το χρονικό σημείο που επέλεξε να παραιτηθεί. Και αυτό γιατί τις τελευταίες μέρες υπήρχε μια έντονη φημολογία που έφερε τον κ. Λοβέρδο να αποτελεί μία επιλογή για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Φαίνεται, όμως, ότι αυτή η φημολογία αναπτύχθηκε ερήμην και του κ. Λοβέρδου και της Χαριλάου Τρικούπη.

Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι η παραίτηση Λοβέρδου βαραίνει το κλίμα καθώς είχε προηγηθεί και η έντονη αντίδραση του Χάρη Καστανίδη στην απόφαση του Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα στη Θεσσαλονίκη, εκτιμούν, όμως, ότι η επιλογή του κ. Λοβέρδου να πάρει οριστικά διαζύγιο με το ΠαΣοΚ δεν θα επιφέρει ιδιαίτερες αναταράξεις στο σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη. Σε κάθε περίπτωση, επισήμως, η Χαριλάου Τρικούπη δείχνει απρόθυμη να δώσει συνέχεια στη φημολογία που έχει αναπτυχθεί μετά την παραίτηση Λοβέρδου, εμμένοντας στην ανακοίνωση των 9 λέξεων με την οποία αντέδρασε, σε πρώτο χρόνο, στην παραίτηση ο Λοβέρδου.