Ο Robert Eggers νιώθει ευγνωμοσύνη που είχε την ευκαιρία να σκηνοθετήσει ολοκληρωμένες ταινίες τρόμου πριν αποφασίσει να σκηνοθετήσει το ριμέικ της γερμανικής, βουβής ταινίας τρόμου του 1922 «Nosferatu».

Ο συγγραφέας-σκηνοθέτης αποκάλυψε στο περιοδικό Empire ότι είναι ευγνώμων που σκηνοθέτησε το έπος των Βίκινγκ «The Northman» πριν ασχοληθεί με το «Nosferatu», το οποίο βρίσκεται στα σκαριά από το 2016. Στόχος του Eggers ήταν να ξαναδημιουργήσει το κλασικό βαμπίρ του 1922 του Φρίντριχ Βίλχελμ Μούρναου.

«Προσπαθώ να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Όπως πάντα, ήταν δύσκολο γύρισμα. Τις προάλλες γυρίζαμε μια σκηνή σε πλοίο και είχε βροχή και κύματα, και ο εκτροπέας της βροχής, που προσπαθεί να προστατεύσει τον φακό από το νερό, έσπαγε και ο φακός θόλωνε. Πέρασα όλες τις προηγούμενες μέρες συνεργαζόμενος αποκλειστικά με Ρώσους ναύτες σε ένα πλοίο. Ειλικρινά, είμαι χαρούμενος που έκανα πρώτα μια παραγωγή σαν το «Northman» και πήρα από αυτή όσα είχα να μάθω. Όταν σκέφτομαι το πλάνο παραγωγής του «Nosferatu» που είχα αρχικά, ξέρω ότι κάπως θα τα κατάφερνα και θα προέκυπτε η ταινία στο τέλος, αλλά ήταν δύσκολο να μην φανταστώ ότι θα είναι αποτυχία».

Ένα remake του Nosferatu από τον Eggers παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των δεσμών του Nosferatu με τη γερμανική κουλτούρα. Το πρωτότυπο Nosferatu συνδέεται στενά με το γερμανικό εξπρεσιονιστικό κίνημα – ένα κινηματογραφικό στυλ που απεικόνιζε μια πραγματικότητα αλλοιωμένη από τα συναισθήματα και τη φρίκη που βιώθηκε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δεδομένου ότι οι ταινίες τρόμου του Eggers λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό με βάση τις αλλοιωμένες αντιλήψεις και τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται το υπερφυσικό, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς τα δύο στυλ μπορούν να συνυφανθούν.

Στο «Nosferatu» πρωταγωνιστούν οι: Anya Taylor Joy, Bill Skarsgård, Lilly Rose Depp, Nicholas Hoult, ο Aaron Taylor-Johnson και ο επί χρόνια συνεργάτης του Eggers, Willem Dafoe.

«Ο Willem θα κάνει τα πάντα ακόμα και το χέρι του μπορεί να κόψει για να βγει η σκηνή. Είναι ευχαρίστηση να δουλεύεις μαζί του. Ήταν στο «The Northman», είναι στο [επικείμενο] «Nosferatu», ελπίζω να μην κάνω ποτέ ταινία χωρίς αυτόν» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Τα γυρίσματα του «Nosferatu» έχουν ολοκληρωθεί, ενώ η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024.