Είχε ακουστεί και παλιότερα πως η Greta Gerwig βρισκόταν σε συζητήσεις για να σκηνοθετήσει μια ταινία βασισμένη στα «Χρονικά της Νάρνια» για το Netflix. Τώρα, φαίνεται να ήρθε η ώρα. Σύμφωνα με το New Yorker, η διάσημη σκηνοθέτης έχει αναλάβει να σκηνοθετήσει δύο ταινίες βασισμένες στο franchise.

Το γεγονός ότι η Gerwig έχει αναλάβει να παραδώσει στη δημοφιλή πλατφόρμα όχι μία αλλά δύο ταινίες μαρτυρά τις βλέψεις του Netflix να μετατρέψει το έργο του C.S. Lewis στο μεγαλύτερο franchise του. Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το πώς το στούντιο σχεδιάζει να προσαρμόσει τα βιβλία, τα επτά μυθιστορήματα αφηγούνται τις προσπάθειες της Λευκής Μάγισσας να καταλάβει τη μυθική χώρα της Νάρνια, ενώ τα αδέρφια Πεβένσι προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στον μαγικό αυτό κόσμο.

Τα βιβλία κυκλοφόρησαν την δεκαετία του ’50 και αγαπήθηκαν πολύ. Ο συγγραφέας τους, C.S. Lewis, μέχρι και τον θανατό το 1963 αρνιόταν να πουλήσει τα δικαιώματα των βιβλίων του, καθώς πίστευε ότι ο φανταστικός κόσμος της Νάρνια ήταν αδύνατο να αποτυπωθεί στον κινηματογράφο. Ενδεχομένως να μην είχε άδικο.

Σαράντα χρόνια αργότερα, το ίδρυμα που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του έργου του συγγραφέα αποφάσισε τελικά να συνεργαστεί με την Disney και τη Fox για τη δημιουργία τριών ταινιών, τα γυρίσματα των οποίων πραγματοποιήθηκαν σε Νέα Ζηλανδία, Πολωνία και Ηνωμένο Βασίλειο. Η πρώτη ταινία κυκλοφόρησε το 2005 όμως, παρόλο που τα πήγε καλά εισπρακτικά, δεν έλαβε και τις καλύτερες κριτικές. Kαθώς οι επόμενες ταινίες έφερναν όλο και λιγότερα κέρδη στο box office και η προσαρμογή των βιβλίων γινόταν όλο και πιο δύσκολη, οι ταινίες «Τα Χρονικά της Νάρνια» είχαν πρόωρο τέλος, με μόνο τρία από τα επτά βιβλία να μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη.

Το Netflix έχει τώρα την ευκαιρία να επεκτείνει το κινηματογραφικό σύμπαν της Νάρνια, εισάγοντας μια νέα γενιά μικρών σινεφίλ στα μυστικά και τα θαύματα που επιφυλάσσουν τα βιβλία.