Η ατζέντα της ημέρας: Οι προγραμματικές δηλώσεις – Το «διαζύγιο» με τον Λοβέρδο – Το νέο ρεκόρ θερμοκρασιών

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η παραίτηση Λοβέρδου στον πολιτικό κόσμο. Έτσι, μετά τις συθέμελες αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, επιφανειακούς τριγμούς απέκτησε και το ΠαΣοΚ, με την κυβέρνηση από την άλλη να ετοιμάζεται για τις προγραμματικές δηλώσεις της.

1

Ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

  • Η ομιλία Μητσοτάκη: Τις προγραμματικές δηλώσεις από το βήμα της Βουλής, αναμένεται να παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα Πέμπτη (6/7) στις 17:00
  • Πού θα εστιάσει ο πρωθυπουργός; Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει τόσο το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής, όσο και τον οδικό χάρτη των μεταρρυθμίσεων με κοινωνικό πρόσημο.
  • Η ψήφος εμπιστοσύνης: Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού ξεκινά και επίσημα η διαδικασία της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή, για την ψήφο εμπιστοσύνης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 8 Ιουλίου.
2

«Θρίλερ» με ελληνόκτητο πλοίο στον Κόλπο του Ομάν

  • Επίθεση Ιρανών: Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό επενέβη χθες για να αποτρέψει την απόπειρα κατάσχεσης από το ιρανικό Πολεμικό Ναυτικό δύο εμπορικών δεξαμενόπλοιων που έπλεαν σε διεθνή ύδατα στον Κόλπο του Ομάν, περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κατασχέσεων ή επιθέσεων σε πλοία στην περιοχή από το 2019.
  • Ελληνόκτητο το ένα τάνκερ: Το ένα περιστατικό αφορούσε το πλοίο Richmond Voyager, ένα πολύ μεγάλο πλοίο μεταφοράς αργού πετρελαίου. Το Richmond Voyager ναυλώνεται από την αμερικανική Chevron και πλέει υπό σημαία των νήσων «Μπαχάμες», ενώ είναι ελληνικής ιδιοκτησίας. Σε οπτικό υλικό φαίνεται η ρίψη πυρών από το σκάφος του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού προς το εν λόγω πλοίο.
  • Τι γίνεται με το πλοίο; Οι επιβάτες και το φορτίο του Richmond Voyager δεν επηρεάστηκαν από το περιστατικό, με το τάνκερ να συνεχίζει τον προορισμό του, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς την ανατολική Σαουδική Αραβία.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

«Διαζύγιο» Λοβέρδου - ΠαΣοΚ

  • Εκτός ΠαΣοΚ ο πρώην υπουργός: Παραιτήθηκε από το ΠαΣοΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ έκανε γνωστό ότι εξήγησε τους λόγους μέσω εμπιστευτικής επιστολής στον Νίκο Ανδρουλάκη.
  • Πώς αντέδρασε η Χαριλάου Τρικούπη; Στελέχη του κόμματος ανέφεραν ότι η επιστολή παραίτησης του κ. Λοβέρδου έφτασε με τον αστυνομικό του, σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωσή του στον Τύπο. «Δεν είχε ενημερώσει προηγουμένως τον Νίκο Ανδρουλάκη, ούτε είχε θέσει υπόψιν του τις ενστάσεις του για τις πολιτικές του ΠαΣοΚ».
  • Οι διαφοροποιήσεις του παρελθόντος: Η τελευταία διαφοροποίηση του κ. Λοβέρδου ήταν εκείνη πριν τις εκλογές του Μαΐου, όταν πήρε σαφείς αποστάσεις από τη γραμμή «ούτε Τσίπρας – ούτε Μητσοτάκης» που είχε χαράξει προεκλογικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.
4

Ανακοινώνονται σήμερα οι τελευταίοι βαθμοί των Πανελλαδικών

  • Τέλος στην αγωνία: Μετά τις 10:00 σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των ειδικών και μουσικών μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023, καθώς και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.
  • Πώς θα ενημερωθούν για τις επιδόσεις τους; Οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν την βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του Gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους, με κεφαλαίους χαρακτήρες. Ακόμη, οι μαθητές θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.
  • Τι περιμένουν ακόμα οι υποψήφιοι; Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.
5

Ρεκόρ για την παγκόσμια θερμοκρασία

  • Πιο αισθητή από ποτέ η κλιματική αλλαγή: Η Τρίτη 4 Ιουλίου ήταν η θερμότερη που έχει ποτέ καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Πόσο έδειξε το θερμόμετρο; Η μέση θερμοκρασία του αέρα και της επιφάνειας του πλανήτη μετρήθηκε στους 17,18°C από οργανισμό που υπάγεται στην Αμερικανική Υπηρεσία Παρατήρησης των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (NOAA).
  • Προάγγελος του El Niño: Οι παρατηρήσεις αυτές αποτελούν πιθανόν πρόγευση της επίδρασης του φαινομένου El Niño – το οποίο συνδέεται με αύξηση των παγκόσμιων θερμοκρασιών – ενισχυόμενου από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τις δραστηριότητες του ανθρώπου.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr