Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας -και των τοξικολογικών εξετάσεων- που θα ρίξουν φως στα αίτια θανάτου των δύο 18χρονων Ιρλανδών, που έχασαν τη ζωή τους στην Ίο.

Χθες (4/7) οι γονείς των δύο νεαρών παρέλαβαν τις σορούς τους από το Κέντρο Υγείας του νησιού και τις συνόδευσαν στο λιμάνι του Πειραιά και από εκεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Daily Mail, ερευνάται αν τα δύο αγόρια κατανάλωσαν νοθευμένα ποτά. Επιτροπή από την Ιρλανδία φθάνει στο νησί για να βοηθήσει τις ελληνικές Αρχές στις έρευνές της. Οι ιρλανδικές Αρχές, δεδομένου ότι το νησί της Ίου αλλά και όλα τα ελληνικά νησιά είναι δημοφιλείς προορισμοί για τους πολίτες της χώρας, είναι αποφασισμένες να ερευνήσουν κάθε πιθανό ενδεχόμενο των δύο θανάτων.

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μίλησε στο βρετανικό μέσο. «Ενώ τα τραύματα στο λαιμό και το κεφάλι του υποδηλώνουν με την πρώτη ματιά ότι ξέφυγε από την πορεία του, πως σκόνταψε και έπεσε, διερευνούμε και εγκληματική αμέλεια» είπε για τον O’Donnell που έχασε πρώτος τη ζωή του.

«Τα ποτά που κατανάλωσαν αυτός και οι συμμαθητές του μπορεί να είχαν παραποιηθεί, οδηγώντας τον στην κατάσταση που βρισκόταν όταν έφυγε από το μπαρ νωρίς το Σάββατο για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του» πρόσθεσε.

Απαρηγόρητοι οι γονείς

Συντετριμμένος είναι ο πατέρας του Άντριου, Γκάβιν, καθώς δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει τον χαμό του παιδιού του, σύμφωνα με όσα είπε στη Daily Mail ένας οικογενειακός φίλος. «Έχασα το αγαπημένο μου αγόρι», λέει. «Ο Gavin περιέγραψε τον Andrew ως το «αγαπημένο του αγόρι» σε ένα μήνυμα προς εμένα. Ο Gavin είναι ένας πολύ δοτικός άνθρωπος, όπως και όλη του η οικογένεια».

«Ο Ο’Ντόνελ βρέθηκε σε μονοπάτι μεταξύ του λιμανιού και της χώρας και φαίνεται ότι έπεσε. Ο Γουόλ βρέθηκε πολύ κοντά στο μέρος όπου διέμενε. Από την αρχή ακούσαμε ότι είχε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων, αλλά οι απαντήσεις βρίσκονται στις ιατροδικαστικές εξετάσεις. Η αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις θα γίνει σαφέστερη μόλις διεξαχθούν» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ν. Αιγαίου, Λουκάς Θάνος