Σοκ προκαλεί η ιστορία δύο νέων παιδιών που έχασαν την ζωή τους στο νησί της Ίου. Οι δύο νέοι με καταγωγή από την Ιρλανδία έφτασαν στο νησί για να διασκεδάσουν στην εκδρομή που είχαν διοργανώσει, με τους συμμαθητές τους, μετά την αποφοίτηση τους.

Συγκεκριμένα, οι δύο Ιρλανδοί ταξίδεψαν μαζί με άλλους 70 συμμαθητές τους από το κολλέγιο St Michael του Δουβλίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές ξεκίνησαν το Σάββατο από πολύ νωρίς το μεσημέρι να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και να διασκεδάζουν με την παρέα τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πώς πέθαναν οι δύο Ιρλανδοί

Όλα άρχισαν όταν ο ένας εκ των Ιρλανδών, ο Max επιχείρησε να επιστρέψει με τα πόδια στο κατάλυμα, πράγμα που συνηθίζουν οι τουρίστες αφού οι αποστάσεις είναι κοντινές. Όταν πλέον τα ίχνη του Max εξαφανίστηκαν, οι φίλοι του άρχισαν να τον ψάχνουν και τελικά γύρισαν στο δωμάτιο και δεν τον βρήκαν.

Κατόπιν τούτου, οι αστυνομικές αρχές του νησιού κινητοποιήθηκαν και άρχισαν να αναζητούν τον Ιρλανδό, τον οποίο και εντόπισαν νεκρό νωρίς το πρωί της Κυριακής σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του, να παραπατήσει και να βρεθεί στο κενό… χτυπώντας το κεφάλι του.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι φίλοι του ήταν συγκλονισμένοι, καθώς δε μπορούσαν να το πιστέψουν, αφού το ταξίδι αποφοίτησης αποδείχτηκε τραγωδία. Βέβαια, λίγη ώρα αργότερα, ένα ακόμα μέλος της παρέας, ο Andrew, ο οποίος είχε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, έχασε και εκείνος τις αισθήσεις του και έφυγε από τη ζωή, όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του φίλου του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας έβγαλε ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας τους θανάτους των δύο νεαρών παιδιών.