Η χαρά μετατράπηκε σε τραγωδία στην Ίο με τους δύο νεκρούς 18χρονους Ιρλανδούς, που είχαν πάει με το σχολείο τους στο νησί για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους. Για τον θάνατό τους αναμένονται σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση και οι τοξικολογικές εξετάσεις, αν και με βάση μαρτυρίες συμμαθητών τους τα δύο παιδιά φέρεται να είχαν πιει.

Οι φίλοι φαίνεται ότι είδαν τον 18χρονο Άντριου στη 1:30, ξημερώματα του Σαββάτου, αφού είχαν διασκεδάσει σε διαφορετικά σημεία του νησιού και είχαν καταναλώσει αλκοόλ, να κινείται προς το κατάλυμα. Έχασε τον προσανατολισμό του, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών και βρέθηκε σε έναν αγροτικό χώρο, σε ένα μονοπάτι, όπου κατά πάσα πιθανότητα ζαλίστηκε, έχασε την ισορροπία του και ένα χτύπημα στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του.

Στο Κέντρο Υγείας του νησιού οι γιατροί είδαν ένα χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, το οποίο παραπέμπει σε χτύπημα από πέτρα ή ίσως βράχο. Μέχρι στιγμής δεν εξετάζεται κάτι άλλο ενδεχόμενο για τον θάνατό του.

Επιστρέφουν στην Ιρλανδία

Διαφορετική θα είναι η έρευνα για τον συμμαθητή του, ο οποίος είχε στεναχωρηθεί πολύ και είχε ζητήσει να αποχωρήσει από την Ίο και την ώρα που περίμενε το ferry στο λιμάνι, έχασε τις αισθήσεις του. Ο συγκεκριμένος φέρεται να αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και να είχε υποβληθεί πριν από τρία χρόνια σε μία επιτυχημένη επέμβαση καρδιάς.

Οι μαθητές ήταν συνολικά 90, ενώ υπήρχαν και συνοδοί και γονείς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ήταν ένας θεσμός να πηγαίνουν στην Ίο οι απόφοιτοι του σχολείου κάθε χρόνο και να γιορτάζουν. Πλέον γίνεται προσπάθεια τα 90 παιδιά να ταξιδέψουν σταδιακά πίσω για την Ιρλανδία μέσα στα επόμενα δύο 24ωρα.