Το ενδεχόμενο τα ποτά που κατανάλωσαν οι Ιρλανδοί μαθητές να ήταν νοθευμένα, εξετάζουν οι Αρχές, μετά την τραγωδία με τον θάνατο των δυο νεαρών στην Ίο.

Ειδικότερα, ο θάνατος των δύο νεαρών αν και όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για ατύχημα στην πρώτη περίπτωση του Άντριου και τα παθολογικά προβλήματα για την περίπτωση του Μαξ, φαίνεται πως έχει ανοίξει το θέμα των νοθευμένων ποτών στα νησιά.

Για τον σκοπό αυτό, επιτροπή από την Ιρλανδία φθάνει στο νησί για να βοηθήσει τις ελληνικές Αρχές στις έρευνές της.

Οι ιρλανδικές Αρχές δεδομένου ότι το νησί της Ίου αλλά και όλα τα ελληνικά νησιά είναι δημοφιλείς προορισμοί για τους πολίτες της χώρας, είναι αποφασισμένες να ερευνήσουν κάθε πιθανό ενδεχόμενο των δύο θανάτων.

Την ίδια ώρα, αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να φανεί αν το αλκοόλ που κατανάλωσαν οι μαθητές ήταν νοθευμένο.

Εγκαταλείπουν το νησί οι φίλοι τους

«Φυσικά και είναι σοκαρισμένοι από τα δυσάρεστα νέα για τον Άντριου, και έκλεισαν πτήσεις για να φύγουν. Προφανώς οι διακοπές δεν μπορούν να συνεχιστούν όταν έχουν χαθεί οι φίλοι σου. Θα έχουν επιστρέψει μέσα στις επόμενες 24 ώρες», λέει ο διευθυντής του σχολείου για τα παιδιά που γιόρταζαν μαζί με τον Άντριου και τον Μαξ.

Τα διεθνή Μέσα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο ελληνικό νησί που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους νεαρούς Ιρλανδούς. Κάποιοι γονείς έχουν έρθει για να πάρουν τα παιδιά τους, άλλοι περιμένουν με αγωνία να επιστρέψουν σπίτι σώα.

Συντετριμμένος δηλώνει για την τραγωδία ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μιχόλ Μάρτιν, αλλά και ο πρόεδρος του σχολείου από όπου αποφοίτησαν τα παιδιά.

«Είναι η πιο θλιβερή είδηση που θα μπορούσε να ακούσει κάποιος γονιός. Είναι ο εφιάλτης κάθε γονιού και πολλοί από τους γιους και τις κόρες μας φεύγουν για το εξωτερικό μετά τις εξετάσεις τους και την αποφοίτησή τους» είπε ο κ. Μάρτιν.

«Οι σκέψεις μας είναι με τους γονείς και τις οικογένειες των δύο αυτών νέων που σήμερα υποφέρουν από την τεράστια απώλειά τους. Θα τους σκεφτόμαστε και τους δύο για πάντα. Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στις οικογένειες και σε όλους από τον κύκλο των νεαρών και τους συμμαθητές τους», τόνισε από τη μεριά του ο πρόεδρος του κολλεγίου.