Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αναγγέλλοντας μάλιστα και το πρώτο νομοσχέδιο που έρχεται. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο νέος υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Σημειώνεται ότι, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του σε υπουργείο, μετά από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.

Στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη συμμετείχαν τόσο ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, όσο και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι γιατί βασιζόμαστε στα γερά θεμέλια που τέθηκαν την προηγούμενη τετραετία» ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, κατά την διάρκεια των δηλώσεων που ακολούθησαν. «Το πλαίσιο του πρώτου νομοσχεδίου, θα αφορά στην εκπλήρωση των βασικών δεσμεύσεων της ΝΔ που έδωσε προεκλογικά» πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι «λέμε λίγα και τα κάνουμε όλα».

Από την πλευρά του «καλή δύναμη» ευχήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον υπουργό Οικονομικών και υπογράμμισε ότι «είμαστε αισιόδοξοι για την οικονομία (…) θα γίνει πράξη η οικονομική σύγκλιση με την Ευρώπη, η σταδιακή μετατροπή του μοντέλου ώστε να γίνει πιο παραγωγικό». Σημείωσε ακόμη ότι όλες αυτές οι ενέργειες θα έχουν αντίκτυπο στη βελτίωση των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι «πριν από τις θερινές διακοπές θα ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο».

Θετικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών

«Είχαμε μία πολύ παραγωγική συζήτηση με το οικονομικό επιτελείο. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που θέλουμε να πετύχουμε και οι οποίοι αποτελούν κεντρικό στόχο της πολιτικής μας, ώστε να κάνουμε πράξη την ουσιαστική σύγκλιση με την Ευρώπη», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημείωσε, επίσης, ότι «είμαστε αισιόδοξοι για την σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας, ώστε να γίνει πιο παραγωγικό, πιο εξωστρεφές, πιο καινοτόμο και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών, κυρίως των χαμηλόμισθων συμπολιτών μας».

Τέλος, ο πρωθυπουργός  ανέφερε πως «για περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να περιμένετε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, και την ομιλία μου, που θα θέσει το συνολικό πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής για την επόμενη τετραετία».