Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου εκτός από την νίκη της Νέας Δημοκρατίας και την ήττα του Σύριζα, ανέδειξαν στη Βουλή μια σειρά από νεόκοπα κόμματα που κινούνται στον χώρο της ευρύτερης ακροδεξιάς. Μιλάμε φυσικά για το κόμμα «Νίκη» του Δημήτρη Νατσιού και τους Σπαρτιάτες του Βασίλη Στίγκα που είναι όμως στην ουσία, το κόμμα του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη.

Ειδικά οι τελευταίοι, με το ποσοστό και τους Βουλευτές που εξέλεξαν, αποτελούν την πολιτική έκπληξη αυτών των εκλογών. Έκπληξη, όχι τόσο για το ποσοστό των ψήφων που έλαβαν, αλλά για το πόσο βιάστηκαν να αυτοαναγορευτούν ως κόμμα… Κασιδιάρη.

Το «ευχαριστώ» στον Κασιδιάρη

Τόσο ο Πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας που στην πρώτη δήλωση του, έσπευσε να ευχαριστήσει τον Κασιδιάρη για την στήριξη του, όσο και ο τελευταίος που με αναρτήσεις του από τη φυλακή, εξηγούσε το πως ξεγέλασε τις απαγορευτικές τροπολογίες. Ο μεν πρώτος θύμισε αθλητή που κέρδισε μετάλλιο σε αγώνες και βιάζεται να ευχαριστήσει τον προπονητή του, ο δε δεύτερος το παιδί που φοβάται μήπως του πάρουν το δώρο του.

Και οι δύο όμως, με αυτές τις δηλώσεις τους, ανοίγουν το δρόμο για όποια προσφυγή θελήσει να κάνει κάποιο κόμμα ή πολίτης για την ακύρωση της εκλογής του κόμματος των Σπαρτιατών. Η υπάρχουσα τροπολογία αναφέρει ρητά «τον επηρεασμό του εκλογικού σώματος», ως έναν από τους λόγους αποκλεισμού κόμματος, εφόσον αυτός ο επηρεασμός γίνεται από έναν καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση, έστω και πρωτόδικα.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, όχι μόνο επηρέασε προεκλογικά με αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα το εκλογικό σώμα, προτρέποντας το να ψηφίσει Σπαρτιάτες, αλλά με τη χθεσινή του δήλωση, έσκαψε τον… Καιάδα του καθώς εξήγησε το πώς ο ίδιος έστησε και δημιούργησε τους Σπαρτιάτες. Προσέφερε δηλαδή μόνος του, το κάθε στοιχείο για όποιον θέλει να στραφεί νομικά κατά της εκλογής των Σπαρτιατών.

Η σχέση του Στίγκα με τον έγκλειστο του Δομοκού

Ας δούμε όμως εδώ και την ουσία της σχέσης του Βασίλη Στίγκα και των στελεχών του και Βουλευτών του με τον έγκλειστο Κασιδιάρη. Μπορεί ο Πρόεδρος των Σπαρτιατών να ήταν υποψήφιος με τον Βασίλη Λεβέντη το 2019 και παλαιότερα με τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, όμως μέχρι τον Μάιο, το όνομα του βρισκόταν στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κόμματος Έλληνες ως στέλεχος, το ίδιο και των περισσότερων από τους σημερινούς Βουλευτές του.

Είναι αυτοί, οι περίφημες εφεδρείες του Κασιδιάρη, τα πρόσωπα δηλαδή, που δεν παρουσίασε στις εκλογές του Μαΐου με τις λίστες των «Ελλήνων» που κόπηκαν από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου. Τα πρόσωπα δηλαδή, που ο ίδιος ο Κασιδιάρης, επέλεξε να τα έχει στο επόμενο σχήμα που ετοίμαζε.

Τα πρόσωπα των Σπαρτιατών

Αυτά τα πρόσωπα δεν έχουν κανένα από τα μέχρι τώρα χαρακτηριστικά του ακροδεξιού υποψήφιου. Δεν είναι οι πορτιέρηδες δηλαδή που είχε η πάλαι ποτέ Χρυσή Αυγή, αλλά πρόσωπα της διπλανής πόρτας. Μπορεί να μην εκλέχθηκε η Δομίνικη με τις γυμνές φωτογραφίες της αλλά σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον να την βλέπαμε να υπερασπιζεται το γνωστό «πατρίς, θρησκεία οικογένεια» από τα έδρανα της Βουλής.

Τελικά, αυτόν τον ρόλο, μάλλον θα τον αναλάβει ο δικηγόρος Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Βουλευτής πλέον στον Βόρειο τομέα Αθηνών. Με τον ιδιότυπο λόγο του, μια μίξη καθαρεύουσας και δημοτικής, έγινε γνωστός ως ένας υπερασπιστής του αντιεμβολιαστικού κινήματος, για να γίνει μετά ένας από τους συνηγόρους του κόμματος Κασιδιάρη. Πρώην στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως διαμερισματικός σύμβουλος.

Ανεβαίνοντας στη Λάρισα, θα βρούμε τον νεαρό της παρέας των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο. Με καταγωγή από την Βοιωτία και κάτοικος Δυτικών προαστίων στην Αθήνα, βρέθηκε Βουλευτής του Νομού Λάρισας. Με πολιτικό παρελθόν από την Ελληνική Λύση και ως στέλεχος της νεολαίας των «Ελλήνων», μάλλον επιλέχθηκε για τον συγκεκριμένο Νομό λόγω της έλλειψης Σπαρτιατών από τον κάμπο της Θεσσαλίας.

Το ίδιο όμως έγινε και στον Δυτικό τομέα Αθηνών, όπου ο Γιώργος Μανούσος, ιδιωτικός υπάλληλος και κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης, επιλέχθηκε ως Σπαρτιάτης Βουλευτής Δυτικών Προαστίων.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Ιωάννης Κόντης, μπορεί να είναι κάτοικος Αθηνών, αλλά τουλάχιστον είχε ένα πέρασμα από την διοίκηση της ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης.

Η παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα

Πρόσωπα της διπλανής πόρτας, με γραφικότητα στον λόγο και προφανή έλλειψη σχέσης με τις περιοχές που εκλέχτηκαν, οι Βουλευτές των Σπαρτιατών, σαφώς προτιμήθηκαν για την σχέση τους και την πίστη τους στον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού Κασιδιάρη.

Με παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα και ένα μικρό γραφείο στην οδό Βεραντζέρου, δίπλα ακριβώς από το ΑΤ Ομονοίας, αποτελούν τη νέα μορφή της ακροδεξιάς πολιτικής παρουσίας.

Τα βίντεο από την ταινία «300» που αναρτούν, παρουσιαζομενοι ως οι νέοι υπερασπιστές των Θερμοπυλών, σίγουρα δεν είναι τόσο απειλητικά όσο τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Όμως η ρητορική τους, η άμεση και δηλούμενη σχέση τους με τον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σίγουρα αποτελούν αρκετά ευρήματα για όποιον θελήσει να ζητήσει την ακύρωση της συμμετοχής τους στην Βουλή που προέκυψε.