Η ατζέντα της ημέρας: Νέα δεδομένα στον φόνο της Αναστάζια – «Θρίλερ» με το υποβρύχιο στον Τιτανικό – Οργισμένη αντίδραση για Μπελέρη

Σφίγγει ο κλοιός για τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές που θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Αναστάζια στην Κω, καθώς σήμερα ίσως αλλάξει η κατηγορία σε βάρος του. Στο μεταξύ, κρίσιμη είναι η μέρα για τις έρευνες με το υποβρύχιο στον Τιτανικό καθώς οι ελπίδες λιγοστεύουν.

1

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών λίγες μέρες πριν τις κάλπες

  • Το ζήτημα της κυβερνησιμότητας: «Στην κάλπη αυτή ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση» ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χαλκιδική όπου περιόδευσε, θέλοντας να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του στον στόχο της αυτοδυναμίας.
  • Η μάχη της Κρήτης: Στα Χανιά της Κρήτης περιόδευσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα ήθελε να μετριάσει τις μεγάλες εκλογικές απώλειες του κόμματος του στο νησί, το οποίο παρότι παραδοσιακά προπύργιο της κεντροαριστεράς βάφτηκε μπλε στις εκλογές του Μαΐου.
  • Η κόντρα για τη δεύτερη θέση: «Ψηφίστε ΠαΣοΚ την Κυριακή για να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση αύριο» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, δείχνοντας πως το κόμμα του θα επιδιώξει να πάρει τον τίτλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επερχόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.
2

Νέα στοιχεία για τον φόνο της 27χρονης στην Κω

  • Πού έγινε τελικά η δολοφονία; Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA η δολοφονία δεν έγινε στο χωράφι ή στο σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές που έχει μπει στο μικροσκόπιο, αλλά σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Συγκεκριμένα, κοντά στο σημείο που βρέθηκε το άψυχο σώμα της υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και σύμφωνα με τις Αρχές, αυτό είναι το σημείο της δολοφονίας.
  • Τα ευρήματα που εστάλησαν για έλεγχο: H αστυνομία έχει συλλέξει από το συγκεκριμένο σπίτι ό,τι στοιχεία βρήκε – ένα παπούτσι, αποτσίγαρα – τα οποία έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση και αναμένονται τα αποτελέσματα.
  • Υπάρχει συνεργός; Το σημείο είναι τόσο κοντά που ο 32χρονος θα μπορούσε να την μεταφέρει μόνος του αλλά δεν αποκλείεται και η συμμετοχή του συγκατοίκου του.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

«Θρίλερ» με το υποβρύχιο που χάθηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού

  • Eχουν αέρα για 40 ώρες: «Μάχη» με τον χρόνο δίνουν οι αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να εντοπίσουν εγκαίρως το υπερσύγχρονο βαθυσκάφος με τους πέντε τουρίστες, που συμμετείχαν στην κατάδυση, προκειμένου να δουν από κοντά το ναυάγιο του Τιτανικού, σε βάθος 3.800 μέτρων, περίπου 600 χιλιόμετρα από τις ακτές του Καναδά.
  • Ποιοι είναι οι επιβαίνοντες; Oι πέντε επιβαίνοντες στο υποβρύχιο είναι: ο 61χρονος αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο 77χρονος γάλλος εξερευνητής Πολ-Ανρί Ναρζολέ (διευθυντής υποβρύχιων ερευνών στην εταιρεία που έχει τα δικαιώματα για το ναυάγιο του Τιτανικού), ο 59χρονος βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας πώλησης ιδιωτικών τζετ Action Aviation), ο 48χρονος πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.
  • Γαλλική συνδρομή στις έρευνες: Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών για την Εκμετάλλευση των Θαλασσών (IFERMER – Institut Français de Recherche pour l’Exploitation de la Mer) έστειλε στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού το πλοίο Atalante που μεταφέρει ρομποτικό βαθυσκάφος. Το ερευνητικό πλοίο Atalante αναμένεται να φθάσει στον προορισμό του απόψε γύρω στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος).
4

Στους 82 οι νεκροί από το ναυάγιο στην Πύλο

  • Μία ακόμα σορό εντόπισε το Λιμενικό: Μία ακόμη σορό σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, περισυνέλεξε το απόγευμα της Τρίτης πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του ΛΣ από τη θαλάσσια περιοχή, 47 ναυτικά μίλα νοτιοδυτικά της Πύλου, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 82.
  • Συνεχίζονται οι έρευνες: Στην περιοχή οι έρευνες συνεχίζονται και επιχειρούν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού και τέσσερα παραπλέοντα πλοία.
  • Αρνούνται τα πάντα οι 9 συλληφθέντες: Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασαν, χθες, οι 9 Αιγύπτιοι φερόμενοι ως διακινητές, οι οποίοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Οι Αρχές πιστεύουν πως ανάμεσα στους 9 συλληφθέντες είναι ο βοηθός του καπετάνιου αλλά και ο μηχανικός του πλοίου, και περιμένουν από τις μαρτυρίες διασωθέντων να «δέσουν» και αυτές τις πληροφορίες.
5

Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης

  • Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισής του: Το ειδικό δικαστήριο στα Τίρανα απέρριψε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για την αποφυλάκισή του.
  • Η επόμενη κίνηση: Η υπεράσπιση δήλωσε ότι κατόπιν αυτού  θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο με το ίδιο αίτημα. Ο αγώνας δρόμου για αποφυλάκισή του δημάρχου Φ. Μπελέρη αφορά και στην δυνατότητα προσωπικής παρουσίας στην ορκωμοσία του, ενόψει της σχετικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Οργισμένη αντίδραση της Αθήνας: Η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του κ. Μπελέρη προκαλεί βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξη του, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr