Θολή παραμένει η υπόθεση εξιχνίασης της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία που μετά από 6 ημέρες αναζητήσεων εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή Αλυκές στην Κω το απόγευμα της Κυριακής.

Οι Αρχές φαίνεται ότι καταλήγουν στο σενάριο της δολοφονίας, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως η Αναστάζια μάλλον στραγγαλίστηκε.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα ο θάνατος της νεαρής κοπέλας, ήταν μαρτυρικός και προκλήθηκε από ασφυξία.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής δύο εθελόντριες από την ελληνική ομάδα διάσωσης που πήραν μέρος στις έρευνες βρήκαν τη σορό της 27χρονης Αναστάζια στην περιοχή των Αλυκών, ανάμεσα σε χόρτα.

Η σορός της Αναστάζια εντοπίστηκε γυμνή, ανάμεσα σε κλαδιά, με το μισό της σώμα σκεπασμένο με σακούλα και το άλλο μισό με αρμυρίκια και κλαδιά. Πάντως, η Αναστάζια εντοπίστηκε νεκρή σε σημείο όπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει έρευνες, χωρίς να βρεθεί κάτι.

Ο 28χρονος εκλήθη χθες από την ανακρίτρια και μεταφέρθηκε εκ νέου το απόγευμα της Δευτέρας στο Αστυνομικό Τμήμα Κω για συμπληρωματική κατάθεση.

Ο βασικός ύποπτος, η 27χρονη και ο σύντροφός της

Βασικός ύποπτος χωρίς όμως να έχει πει το παραμικρό, είναι ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, που ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου.

Ο 32χρονος αλλοδαπός κρατείται με τις κατηγορίες της αρπαγής της 27χρονης και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, αφού ο ίδιος ομολόγησε ότι ήρθε σε ερωτική επαφή με την κοπέλα ενώ ήταν μεθυσμένη.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των Αρχών τις τελευταίες ώρες μπήκαν και τα κινητά τηλέφωνα της 27χρονης, του συντρόφου της και του 32χρονου.

Κάποια μηνύματα που εντοπίστηκαν προκάλεσαν απορίες για τις σχέσεις του ζευγαριού το τελευταίο διάστημα και για το κατά πόσο ο 32χρονος ήταν γνωστός τους και είχαν επαφές μαζί του και στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία η κοπέλα φαίνεται να έχει εκφράσει στον σύντροφό της τις φόβους της, δηλαδή ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν νιώθει άνετα στο σπίτι του 32χρονου όπου βρισκόταν και του είχε δώσει και το στίγμα σε ποιο σημείο ακριβώς βρισκόταν.

Πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν διασταυρωθεί επισήμως αναφέρουν ότι παρά την αγωνιώδη έκκληση της 27χρονης, ο Πολωνός σύντροφός της δεν κινητοποιήθηκε αμέσως παρότι οι δύο τους είχαν επικοινωνία μέσω SMS που έστελνε η άτυχη Αναστάζια.

Και ενώ το κινητό της άτυχης κοπέλας «μιλά», δεν είναι τυχαίο που η ανακρίτρια κάλεσε πρώτο για κατάθεση, τον Πολωνό σύντροφο της Αναστάζια. Άλλωστε, αν και ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός είναι ο τελευταίος που την είδε ζωντανή, ο νεαρός σύντροφός της είναι το τελευταίο άτομο με το οποίο ήρθε σε επικοινωνία το μοιραίο βράδυ.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο βασικός ύποπτος είναι ότι παραδέχεται ότι υπήρχε συνεύρεση με την θέληση της 27χρονης κι αναφέρει επίσης ο 32χρονος ότι η κοπέλα είχε πάει στο σπίτι του με σκοπό να αγοράσει χασίς.

Τα κενά στην υπόθεση

Το πρώτο ερώτημα αφορά στο κινητό της 27χρονης, που είχε βρεθεί από περαστικό πολίτη, χωρίς την κάρτα SIM σε εγκαταλελειμμένο σπίτι. Και αυτό διότι, το σημείο είχε ελεγχθεί και τις προηγούμενες ημέρες πριν βρεθεί χωρίς αποτέλεσμα.

Το δεύτερο ερώτημα αφορά το σημείο, που βρέθηκε η σορός της κοπέλας. Ήταν ένα σημείο που είχε επίσης ελεγχθεί πολλές φορές από τις ομάδες ερευνών.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» μίλησε στο MEGA σχετικά με την υπόθεση λέγοντας πως οι έρευνες των Αρχών εστιάζονται στον 32χρονο με καταγωγή από το Μπαγκλαντές. Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει αφορά το πώς γίνεται ο ίδιος να μετέφερε τη σορό σε δεύτερο χρόνο, καθώς ήταν ήδη στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας.

Ως εκ τούτο μάλλον θα πρέπει το άψυχο σώμα της κοπέλας να ήταν στο σημείο που βρέθηκε την Κυριακή το απόγευμα από την πρώτη στιγμή.

Οι μέχρι τώρα έρευνες που έχουν γίνει από την αστυνομία – σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη – εντοπίζουν πολλά κενά στην υπόθεση, ώστε να οδηγηθούν στην πλήρη διαλεύκανση και επίλυση της υπόθεσης.