Νέες πληροφορίες για όσα αποκάλυψε το κινητό της 27χρονης Αναστάζια, που βρέθηκε χθες νεκρή στην Κω, έδωσε ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας. Ο κ. Μπαλάσκας αναφέρθηκε σε προφίλ, που εξετάζεται αν είναι αληθινό, στο οποίο φέρεται το θύμα να ανήκε σε πολωνικό σάιτ συνοδών.

«Το πρώτο πράγμα που ανακάλυψαν αμέσως από το κινητό ήταν ότι η κοπέλα είχε έναν λογαριασμό, που δεν ξέρουμε αν είναι δικός της, που ήταν για συνοδούς σε πολωνικό σάιτ, πολύ μεγάλο, για παράλληλη εργασία. Υπάρχει Έλληνας στο κάδρο. Έχουν ληφθεί ήδη έξι καταθέσεις και συνεχίζουν» είπε ο κ. Μπαλάσκας, επισημαίνοντας ότι εξετάζεται αν το προφίλ είναι αληθινό και αν υπήρξε δράση στην Ελλάδα.

«Τα κινητά είναι περίεργα μηχανήματα και ενώ περιμένεις ότι δεν θα μιλήσουν, μιλάνε. Σε ένα μεγάλο σάιτ έχει βρεθεί προφίλ της κοπέλας και ελέγχεται από ειδικό ερευνητή αν υπήρχαν «βίζιτες» με την κοπέλα στην Ελλάδα» πρόσθεσε. «Αυτός που της αφαίρεσε τη ζωή καταδεικνύεται και από τον μεταφορέα» επισήμανε.

Στον ανακριτή ο 32χρονος

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός, καθώς δεν διαπιστώθηκε να φέρει άλλα τραύματα εκ πρώτης όψεως. Ο ανακριτής αναμένεται να διερευνήσει αν η Αναστάζια στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό στην συγκεκριμένη διαδρομή μέχρι τις Αλυκές. Ο σύντροφος της 27χρονης έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς στην Κω, ενώ το μεσημέρι ο 32χρονος βασικός ύποπτος που έχει συλληφθεί για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.